Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/13269790 www.bgdnes.bg

Любо Пенев на бунт срещу мениджъри

В "Ботев" (Пд) вече чакат Ел Голеадор

Мениджъри, близки до ръководството на ЦСКА 1948, подготвят продажбата на двама основни футболисти от състава в клубове от Западна Европа и това е причината за гнева на треньора Любослав Пенев, научи "България Днес" от свои източници.

В резултат на неразборията Пенев е хвърлил оставка, като е бил подкрепен от Методи Томанов - главен селекционер на "червените", и спортния директор Радослав Здравков. Ел Голеадор наследи Николай Киров начело на отбора през лятото, като след изиграването на срещите от есенния дял от Първа лига тимът заема третото място в класирането. В последния си мач за 2022 година софийският отбор елиминира "Берое" и се класира за четвъртфиналите в турнира за Купата на България. Амбициите на Пенев са по-големи и желанието му е да подготви сериозен състав, който да атакува през лятото Лигата на конференциите.

Реклама

Решение за изхода от кризата бе търсено вчера през целия ден, като нито една от страните не даде каквато и да било информация и дори не отговаряше на телефона си.

Все по-упорити слухове в Пловдив гласят, че Любо Пенев може още в близките дни да поеме местния "Ботев". Преговорите с него вървели още от края на миналата седмица, според източник на колегите от в. "Марица". Именно това била една от причините за изненадващото уволнение от Коматево на наставника на жълто-черните Желко Копич.

През май 2014 г. Пенев за кратко бе наставник на "канарчетата". За жалост точно в този момент се случиха проблемите с Цветан Василев и Ел Голеадор се махна от тима, току преди мача реванш срещу "Санкт Пьолтен" в Лига Европа.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама