Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/13651182 www.bgdnes.bg

Скандал с Пеп праща Кансело в "Байерн"

Жоао може да дебютира още днес срещу "Майнц"

Скандал между Жоао Кансело и мениджъра на "Манчестър Сити" Джосеп Гуардиола е поводът за изненадващия трансфер на португалеца в "Байерн" (Мюнхен), пишат медиите на Острова. Кансело ще играе първоначално под наем на "Алианц Арена", след което баварците могат да откупят правата му срещу 70 млн. евро.

Кансело изпадна от първия състав на "гражданите" и не започна нито един от последните три мача.

Реклама

Отношенията между футболиста и Гуардиола са се влошили след Световното първенство. Португалецът е бил много недоволен заради това, че игровото време, което получава напоследък, рязко е намаляло. Големият скандал се е разразил, след като Кансело е разбрал, че няма да бъде част от титулярния състав на "Манчестър Сити" за дербито с "Арсенал" от четвъртия кръг на ФА Къп.

Ситуацията се изострила до такава степен, че португалецът задължително е трябвало да си тръгне. Всичко това е добре дошло за "Байерн". Кансело може да действа на позициите десен и ляв бек. С оглед на контузията на Нусаир Мазрауи и евентуалното напускане на Бенжамен Павар през лятото баварците си гарантират много качествено попълнение в отбрана.

Жоао e в "Манчестър Сити" от 2019 г. и преди да се скара с Гуардиола, бе твърд титуляр. "Завинаги оставам "гражданин". Благодаря ви", написа Кансело в профила си в инстаграм към видео с избрани свои изяви за английския шампион.

Защитникът може да дебютира за "Байерн" още днес в осминафинален мач срещу "Манйц" за Купата на Германия.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама