Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/13690201 www.bgdnes.bg

Мъри "захапа" БФС за програмата

Държавата да помага за базите, ако не, почваме протест, казва "синия" треньор

Треньорът на "Левски" Станимир Стоилов отново "захапа" БФС заради програмата на първенството и базите на отборите, участващи в професионалния футбол. Причината е студът, който се очаква с началото на пролетния полусезон. Играчите на Мъри, както и на други отбори, изкараха дълги подготвителни лагери на топло и сега не могат да се приспособят в условията у нас.

Реклама

Стоилов призова за обединение в българския футбол, за да се изискат от държавата по-добри условия за провеждане на първенството. Според него шампионатът трябва да бъде подновен през март предвид условията и футболните ни бази, като отправи критики към БФС за липсата на гъвкавост.

"Футболните хора, футболният съюз, клубове да се обединим, да създадем една стратегия и план, в който да включим държавата - ако иска доброволно, ако не, ще протестираме за по-добри условия. Февруари месец няма кой да дойде на стадиона, като температурите са -10 до -15 градуса. Лесно е иначе да се "лежи" на програмата, но футболът е бизнес. В България има два терена, които са с отопление. Другите всички терени са направени като по трудово обучение. Лесно е да стоиш на бюрото и да казваш нещо, но трудно е за тези, които работят. Аз нямам толкова голям зор да работя в българския футбол. Най-лесният отговор е "не може да стане". "Левски" иска да направи футболен бизнес, а това няма как да стане, като играе на -10 градуса и ледена пързалка", коментира Мъри пред БНТ.

Именно поради това той настоява за среща между клубовете, футболните хора и държавата, за да бъде изградена стратегия, която да развива най-популярния спорт у нас. Който при липсата на инфраструктура с всяка изминала година се отдалечава все повече и повече от клубовете в Западна Европа.

Вчера Стоилов бе и на общото събрание на сдружение "Левски" на левскарите", като дори се очакваше да е кандидат за председател.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама