Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/13815859 www.bgdnes.bg

Звезди в НБА зоват "Сакраменто" да си поиска Везенков

"Олимпиакос" защити купата, българинът най-полезен

"Ако искаме да печелим титли, ще трябва да намерим подобен тип играчи като Везенков. Мисля, че това е изключително базирана на крилата лига, където през повечето време по-добрите отбори имат по един от най-добрите на тази позиция." Думите са на една от звездите на отбора от НБА "Сакраменто Кингс" Домантас Сабонис по повод българския баскетболист Александър Везенков, който е собственост именно на "кралете".

Везенков беше избран за най-полезен играч на Финалната осмица в турнира за Купата на Гърция. Българският национал изведе "червено-белите" към втори пореден триумф в надпреварата след безупречна победа над "Перистери" с 85:57 на финала в Ираклион. Спортист щ1 на България за миналата година бе в основата на успеха за гранда от Пирея, след като за само 20 минути на терена записа 20 точки, 5 борби и 5 асистенции при 8/10 стрелба от игра срещу тима на бившия си съотборник и легенда на "Олимпиакос" Василис Спанулис.

Реклама

Везенков беше абсолютният лидер на "Олимпиакос" в последните няколко дни на остров Крит. Първо той регистрира 15 точки, 8 борби и 3 асистенции за 20 минути срещу "Арис" при разгрома с 82:51 на четвъртфиналите, а след това порази и вечния съперник "Панатинайкос" с дабъл-дабъл от 22 точки и 10 борби, към които добави и четири асистенции за триумфа с 81:65. Черешката на тортата бе фантастичното му представяне на финала, като именно той запали искрата по пътя към прибавянето на 11-и трофей от надпреварата във витрината на "Олимпиакос".

Средните показатели на Александър Везенков в трите мача са 19,0 точки, 7,7 борби и 4,0 асистенции.

Четете още

Везенков фаворит за най-полезен играч

Везенков фаворит за най-полезен играч

Александър Везенков е спортист на годината

Александър Везенков е спортист на годината

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама