Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/13961494 www.bgdnes.bg

Везенков отново герой в Гърция

Българинът унищожи "Байерн" за 20 минути

Българинът Александър Везенков е гръмовержецът на баскетболния Олимп в Гърция, древната родина на античните герои! Нашето момче унищожи "Байерн" за 20 минути на площадката и в деня, в който "Олимпиакос" празнува 98 години от създаването си е на пиедестала на най-добрите. Саша е боготворен от привържениците в Атина и няма никакво намерение да спира с блестящите си изяви.

В последния си мач от Евролигата "Олимпиакос" записа една от най-изразителните си победи за сезона, на свой терен срещу "Байерн" (Мюнхен) със 102:74 и така взе 20-и успех в челото на таблицата.

Реклама

Само 20 минути бяха достатъчни на Александър Везенков да запише 18 точки и 4 борби и да е най-резултатен за успеха. Българинът даде ударното начало за своите с 10 от първите 20 точки за "Олимпиакос", а разликата стана двуцифрена още в стартовия период. До почивката гърците вече водеха с 55:35 и второто полувреме остана да оформи резултата. "Байерн" спечели с малко третата част, но след това в последната реализира едва 9 точки и така се стигна до разгромното поражение. Исак Бонга вкара 16 за гостите, а Шакил МакКисик добави 15 за "Олимпиакос". 

Както напоследък е традиция, Александър Везенков е избран за най-полезен играч в мача. Спортните медии в Гърция не пестят суперлативи. "Олимпиакос се забавляваше срещу "Байерн" - ликува сайтът sport24.gr. - "Червено-белите" разбиха германците и остават на първо място в Евролигата, доказвайки, че са в отлична форма. След края на всеки един мач привържениците на "Олимпиакос" очакват с огромно нетърпение следващия."

Везенков се превръща в основен фаворит за най-ценния индивидуален приз в Евролигата - този за най-полезен играч в редовния сезон. Претендентите са общо шестима и освен Саша в списъка са още Майк Джеймс от "Монако", Матиа Лесор от "Партизан", Василие Мицич от "Анадолу Ефес", Джонатан Мотли от "Фенербахче" и Костас Слукас - "Олимпиакос". 

Четете още

Александър Везенков вкара 30 точки на Португалия, но това не помогна за класирането на "лъвовете" (ВИДЕО)

Александър Везенков вкара 30 точки на Португалия, но това не помогна за класирането на "лъвовете" (ВИДЕО)

Везенков фаворит за най-полезен играч

Везенков фаворит за най-полезен играч

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама