Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/14053008 www.bgdnes.bg

Баскетболният "Левски" изхвърча от Балканската лига

Българският "Левски" и косовският "Башкими" бяха дисквалифицирани от Балканската лига по баскетбол за мъже, обявиха от организацията чрез официалния си уебсайт. Двата отбора не пътуваха за последните си мачове си от календара на надпреварата.

"Основната причина е, че тимовете не могат и няма да играят с ефективни и силни състави. Не можем са се съгласим крайният изход на мачовете в Балканската лига са бъде ясен още преди началото на срещите", пишат от ръководството на турнира и добавят: "Предишната вечер украинският "Будивелник" реши да прекрати участието си в международни мачове, включително в Балканската лига. Фактът, че се изправяме почти всеки ден пред нови предизвикателства и проблеми, няма да ни спре по нашия път и цел да осигурим на участниците честна и коректна надпревара."

Реклама

"Няма да се съгласим мачовете от Балканската лига да са решени още преди началото им, тъй като отборите играят с 6-7 състезатели и без чужденци, тъй като някои от тях не могат да пътуват в чужбина. Този въпрос е критичен и ние не можем да го подкрепим. Отдадени сме на това да завършим сезон 2022/2023 с четири отбора – българският "Берое", израелският "Апоел" (Беер Шева), косовският "Пея" и черногорският "Милениум", които проявяват уважение през целия сезон към мачовете по професионален начин, без да създават никакви проблеми.

Ще завършим редовния сезон с още два мача, а в края на април ще се проведе Финалната четворка – между 28.04 и 30.04 в 15-ия сезон на Балканската лига. Домакинът на Финалната четворка ще бъде обявен в първата седмица на април“, завършва изявлението, подписано от спортния директор на организацията Шай Щрикс.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама