Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/14238795 www.bgdnes.bg

Тервел със счупено ребро след боя по Пантерата

Пулев се завърна с победа на професионалния ринг

Боксьорът е откаран в спешното отделение на болницата

Тервел Пулев се завърна на професионалния ринг с победа срещу американеца Джоел Ходжгрийн! Българинът отказа боксьора с прякор Пантерата още в третия рунд на галавечер в Коста Меса, Калифорния.

Мачът бе прекратен малко след като Тервел изпрати съперника си в нокдаун. Успехът е под №17 за нашето момче в професионалната му кариера. Мачът се игра пред пълната зала с 800 фенове, сред които имаше солидна българска агитка. Неотлъчно до Тервел бе брат му Кубрат, който му помагаше с ценни наставления. 

Реклама

След мача се оказа, че Пулев е получил контузия още в началото на боя, като съмненията са за счупено ребро. Тервел изпитва силна болка, според първоначалните прегледи става въпрос за фрактура в ребрата и той ще се нуждае от по-дълга почивка.

След мача Пулев е откаран в спешното отделение на най-близката болница. Двамата с Кубрат отказват да се качат на линейка и стигат до лечебното заведение със собствен автомобил. Братята чакаха с часове боксьорът да премине прегледи.

"Понесох много тежък, силен удар още в началото на мача - обясни Тервел в ефира на Би Ти Ви. - Действително съмненията са за пукнато ребро, но тепърва ще стане ясно дали е така. Просто болката, която изпитвам, е много силна и трябва да се установи от какво е."

До момента 40-годишният Тервел има само една загуба в професионалния бокс. Тя дойде срещу бившия шампион и един от най-известните бойци в тежка категория Сергей Ковальов. Пулев загуби от руснака след тежка 10-рундова среща през миналата година в Лос Анджелис. Сега, след победата над Пантерата, Тервел благодари на всички за подкрепата в последните седмици. 

"Благодарности на всеки, който е свързан и се труди за тийм Пулев. Мениджъра, треньорите, специалиста за храненето и всички останали, които остават малко или повече в сянка! - написа боксьорът. - Поздравяваме се с успеха въпреки травмата в реброто, получена в самото начало на мача. След това се наложи да бъда много осторожен за защитата на тази зона. Прибрах лявата ръка плътно до тялото, което малко промени играта ми. Въпреки всичко се опитвах да поддържам ритъма на играта, а и противникът ми да не усети, че изпитвам прорязваща болка. Чувах указания да използвам предностоящата ръка, но не смеех да допусна повторен удар на същото място. В ъгъла дадох знак на кътмена да сложи ледарката върху мястото на болката. Минаха ми всякакви мисли по време на тези 3 рунда. Радвам се, че успях да се събера, да притискам американеца и да грабна победата от една трудна ситуация. Но така е и по-сладка победата! С болкоуспокоително лекарство се диша по-добре."

"Тервел си свърши работата. Целта е постигната. Благодарим за подкрепата, която идваше през всичките тези седмици, дни и в последните часове от България! Тази победа е за България!", каза и брат му Кубрат.

Четете още

Тервел Пулев излиза срещу здравеняк от Бруклин

Тервел Пулев излиза срещу здравеняк от Бруклин

Тервел Пулев се върна в училище

Тервел Пулев се върна в училище

Реклама
Реклама
Реклама