Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/17266077 www.bgdnes.bg

Хубавата Емма е №1 във фехтовката

И сме най-красиви, и сме най-добри! 18-годишната Емма Нейкова се превърна в новата звезда на фехтовката, след като спечели златния медал на сабя на Европейското първенство за девойки в Неапол. На финала българката победи унгарката Анна Шпиец след страхотен обрат. Нейкова губеше с 3:8 точки, но в крайна сметка спечели срещата с 15:12. 

За участието си на първенството Емма получава разрешение да отсъства от училище. Красивата българка скоро ще навърши 19 години и тази година трябва да е абитуриентка. 

Тя е възпитаничката на фехтовален клуб "Свечников" и учи в Софийската професионална гимназия по туризъм. Емма е истинска красавица, но на този етап се е съсредоточила върху учението и спорта. Извън фехтовката Нейкова е фенка на футболния "Левски". 

Емма не страда от липса на самочувствие и се цели още по-високо. "Със сигурност мисля, че сме златно поколение - казва Нейкова пред БНТ. - Не можем да взимаме пример от предишни поколения. Пишем история с всяко постижение. Надявам се да продължим. Успехите ни се повтарят все по-често. Ще тренирам още повече. Това няма да остане най-голямото ми постижение. Надявам се на още по-големи постижения на световното първенство".

Четете още

(СНИМКИ) Яна е най-горещата олимпийка

(СНИМКИ) Яна е най-горещата олимпийка

Фехтовачка е новата Мис България 2021
Фехтовачка е новата Мис България 2021

Фехтовачка е новата Мис България 2021

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама