Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/17511714 www.bgdnes.bg

В Испания тръбят: Димитров закри Алкарас

Българинът се издига поне до номер 11 в света

Карлос Алкарас призна огромното превъзходство на Григор Димитров в мача помежду им на турнира от сериите "Мастърс" в Маями. Българинът победи поставения под номер едно в схемата испанец с 6:2, 6:4 за 1 час и 34 минути и се класира за полуфиналите.

"Чувствах се сякаш бях на 13 - заяви испанецът, който е №2 в света. - Това беше лудост. Говорих с моя екип и им казах, че нямам идея какво да правя. Не знаех нищо. Затова съм много разочарован в момента. Григор нямаше слабост."

Реклама

Думите на Алкарас бяха предадени на Димитров от репортерите. Те го попитаха за неговото мнение. Гришо избухна в бурен смях и заяви: "Това е страхотен коментар".

"Като цяло, за да спечелиш срещу него, трябва да играеш по най-добрия начин - сподели българинът. - Бях фокусиран, знаех какво да правя. Простотата понякога е ключова, но е трудно да успееш да я постигнеш. Наистина много добро ниво от мен и се радвам, че спечелих в два сета."

Испанската преса не спести суперлативите си по адрес на Григор Димитров.

"Скоростта на велик Димитров изгони Алкарас от Маями", е заглавието на в. "Марка". Другият голям спортен столичен вестник - AS, написа "Димитров закри Алкарас".

В каталунското издание "Мундо Депортиво" смятат, че българинът е измъчил испанския тенисист

"Алкарас претърпя най-жестоките си мъчения от ръцете на Димитров в Маями", пише вестникът.

"Спорт" излезе със заглавие: "Алкарас не успя да преодолее монументалния Димитров".

Григор ще се изкачи минимум до номер 11 в света в понеделник. Класиране за финала ще му осигури завръщане в Топ 10. За целта Димитров трябваше да победи Александър Зверев късно снощи.

Четете още

ИСТОРИЧЕСКО! Григор Димитров помете световния номер 2 за полуфинал в Маями

ИСТОРИЧЕСКО! Григор Димитров помете световния номер 2 за полуфинал в Маями

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама