Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/17595407 www.bgdnes.bg

Най-добрите боксови мачове със знаменитости advertorial icon

Европейското първенство по футбол, Олимпийските игри - спортните фенове не могат да се оплачат от липса на събития през лятото. Един от гвоздеите на годината ще се състои на 20 юли на стадион AT&T, Арлингтън, Тексас пред най-малко 80 000 души. Легендарният Майк Тайсън ще се боксира с инфлуенсъра Джейк Пол, който започна кариера на ринга. Великият Тайсън е покорил всички върхове, а Пол наскоро записа деветата си победа в професионалния бокс. На фона на скромния брой победи, шест от които с нокаут, Пол изглежда като ученик пред 57-годишния Тайсън, който не е излизал на ринга от четири години.

Зрелището в Тексас е гарантирано. Самото обявяване на мача предизвика лавина от отзиви и прогнози. Няма съмнение, че всеки утвърден или нов сайт за залози ще включи мача в своите пазари, а милиони зрители по цял свят ще го гледат на живо. Това пък ни дават повод да си припомним някои от най-значимите мачове със знаменитости на ринга от скорошното минало. Подобно на демонстрационните мачове в тениса, където обикновено има по-леки правила и се допускат участници, които не са професионалисти, а знаменитости, така и боксовият свят прави това за престиж, популярност и слава.

Джейк Пол и Томи Фюри

Един от най-обсъжданите двубои беше между Джейк Пол и Томи Фюри, брат на Тайсън Фюри. Тръгнал като влогър с изключително успешен канал в YouTube и брат, Джейк Пол нахлу в света на бокса с неочаквани технически умения, нюх и способност да привлича огромни тълпи. Неговият двубой срещу Томи Фюри, професионален боксьор и телевизионна звезда, също беше очакван с голям интерес поради сблъсъка на характери и бойни стилове. Мачът през февруари миналата година в Саудитска Арабия завърши с разделено съдийско решение в полза на Фюри. Така Пол записа първата си загуба, макар че преди това победите му винаги бяха срещу противници без официални мачове.

KSI срещу Томи Фюри

Друга забележителна битка е между британеца KSI, британска интернет знаменитост и рапър, и Томи Фюри. Професионалистът кани KSI на ринга още от 2019 г., когато той навлиза в спорта след победа срещу брата на Джейк Пол - Логан. KSI отказва в продължение на четири години, докато двамата не се изправят един срещу друг в Манчестър Арена през октомври 2023 г. Фюри печели с разделено съдийско решение в оспорван мач, а KSI е забелязан не от кого да е, а от Конър Макгрегър. Милиони пред екраните се убеждават, че известните личности могат да са отдадени и сериозни към бокса, както професионалните спортисти.

Логан Пол срещу Флойд Мейуедър

През 2021 г. Логан Пол, най-известният и богат влогър от YouTube в света, и легендарният боксьор Флойд Мейуедър излизат на ринга на “Хард Рок Стейдиъм” в Маями, Флорида. Пол е по-млад с почти 20 години, по-тежък и по-нахъсан от Мейуедър. След 8 рунда по три минути обаче се оказва, че победител няма. Това е едно от интересните условия на демонстрационните мачове, като няма нито извънредно време, нито допълнителни рундове.

Джейк Пол срещу Нейт Диаз

През август миналата година Джейк Пол се изправя срещу бившия ММА боец Нейт Диаз в Далас, Тексас. Първоначално двубоят беше насрочен за осем рунда, но впоследствие беше удължен на десет рунда. След като здравата битка приключи, съдиите определиха Пол за победител над UFC ветерана. Напрегнато и интензивно, шоуто, което двамата направиха, подсказа за пореден път, че този тип мачове ще срещат огромен интерес в следващите години.

Боксът със знаменитости предлага уникална комбинация от забавление и атлетизъм. Смята се, че началото е сложено през 1979 г., когато Мохамед Али се боксира с известния състезател по американския футбол Лайл Алзадо. Тези атрактивни мачове събират фенове както от света на спорта, така и от популярната култура. Те дават възможност на известни личности да демонстрират своите физически, технически и ментални способности срещу най-добрите в спорта, внасяйки ново ниво на вълнение на ринга. Както се казва, очаквайте неочакваното на ринга.

Реклама
Реклама
Реклама