Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/1768333 www.bgdnes.bg

Стрелбата без лиценз до дни

Българската федерация по спортна стрелба ще остане без лиценз до дни. Това ще се случи, след като министърът на спорта Свилен Нейков назначи специална комисия. Тя ще разгледа легитимността на федерацията, чието финансиране беше спряно още през март 2012 г. заради финансови нарушения.
"Комисията ще прецени дали е целесъобразно отнемането на лиценза - обясниха за "България Днес" от спортното министерство. - В нея ще има юристи от различни отдели. Веднага след това лицензът става вакантен и за него може да кандидатства нова федерация. Доколкото знаем, има индикации, че в момента се регистрира подобно дружество в съда. Новата организация може много бързо да вземе лиценз, ако изпълни всички документни критерии."
Председателят на настоящата федерация Камен Шишманов не знаеше за предстоящото събиране на лицензионната комисия.
"Трябва да ни повикат на подобно заседание, за да изложим нашите мотиви - коментира ситуацията босът на стрелбата. - Спорим за изразходване на средства. Те са 100 000 лв. за 2010 г. и 50 000 лв. за 2011 г. Ако ни признаят пари за ползване на база и за съдийски граждански договори, остават около 20-25 хил. лв. Готови сме да водим преговори с министерството."
Шишманов няма намерение да се отказва от поста. Той е склонен да продължи своята работа като председател, ако бъде предложен на предстоящото общо събрание на федерацията на 23 февруари.
"Спя спокойно, защото работих честно и почтено през тези четири години - направи анализ на своята работа Шишманов. - През това време създадохме младо поколение, което да замести доайените. Предложихме на Мария Гроздева и останалите от опозицията да се срещнем на предпоследния управителен съвет във Велико Търново, но те не дойдоха."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама