Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/1768355 www.bgdnes.bg

Собственикът на ЦСКА Димитър Борисов: Вече нямаме дългове

Собственикът на ЦСКА Димитър Борисов обяви, че ЦСКА е изчистил огромна част от задълженията си. Както е известно "червените" дължаха милиони левове на институции, бивши служители, играчи, треньори, клубове.
"ЦСКА вече няма дългове - заяви Борисов пред "България Днес". - Остават ни само минимални плащания."
Така ЦСКА може да посрещне евентуалните си нови собственици, чист от задължения. Проблемът е, че няма желаещи да закупят клуба и както Борисов заяви наскоро всеки го иска, но вика "вземи го ти". Босът на "червените" естествено не брои за дългове исканията на Павел Дочев например, тъй като делата с него продължават и скоро няма да свършат. Провалилият се в ЦСКА треньор претендира за 266 000 лева, след като отказа предложението на "Титан" за споразумение. Писмата и претенциите на Дочев вбесиха и изпълнителния директор Георги Илиев-Майкъла, който в почти прав текст нарече бившия треньор на ЦСКА предател. Майкъла дори даде за пример "Левски", където нито един треньор не е съдил клуба. Тепърва дело срещу ЦСКА ще завежда и Стойчо Младенов, който също претендира за огромна сума. То също вероятно ще се проточи с години.
Димитър Борисов обяви и че е доволен от зимната селекция на ЦСКА. "Червените" направиха удар с привличинето на топнападателят Мартин Камбуров, Спас Делев и Игнасио Варела. Добри отзиви има и за таланта Ивайло Чочев, който бе подарен от "Чавдар" (Eтрополе). 
"Доволен съм от привлечените играчи - отсече Борисов. - Селекцията ни приключи. Надявам се на много победи през пролетта."
Шефът на ЦСКА се информира за състоянието на отбора от спортния директор Аспарух Никодимов. "С Йешич се видяхме, но контактувам предимно с Паро", заяви Борисов.  
В същото време стана ясно, че феновете подготвят нова серия от протести срещу управлението на "Титан". Запалянковците разходиха от София до Перник транспарант с надпис "Пак е 3:3 и Титан от криза се спаси". Лозунгът е в чест на любимия резултат на ЦСКА от контролите в Турция. Цели три мача на лагера завършиха 3:3, като породиха сериозни съмнения за черно тото. Опасенията се подклаждат и от факта, че контролите на ЦСКА в Турция се играха на затворени врати.  Феновете се готвят за нова акция с плакати срещу "Титан". Вече е изработен и нов огромен транспарант срещу ръководството като в момента се търси централно място, където може да бъде видян от максимално хора. Феновете са готови и за протест с автомобили. За атаките на ултрасите Димитър Борисов обвини бившият председател на фенклуба на "червените" Димитър Ангелов-Дучето. Ултрасите са бесни и на изпълнителния директор Георги Илиев. Майкъла заяви, че фен на ЦСКА е подал фалшивия сигнал за бомба на стадион "Българска Армия". Според Илиев ултрасите искали да саботират ремонта на "Армията".
   

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама