Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/1784715 www.bgdnes.bg

Батков при "Газпром"

Собственикът на "Левски" Тодор Батков е в Русия. Там той води заключителни преговори с бъдещия спонсор на клуба "Газпром". По тази причина за първи път от няколко години насам босът на "сините" пропусна да поднесе цвете на паметника на Васил Левски на 19 февруари. 
"Г-н Батков е извън България и затова не е тук - заяви изпълнителният директор на клуб Константин Баждеков. - Винаги, когато е тук, той присъства на това мероприятие. Има хора, които могат да коментират въпросите, свързани с "Газпром". Това са г-н Батков и г-н Тонев. Аз лично не участвам в преговорите. В скоро време ще имаме новини. Г-н Батков не е в България, но не съм оторизиран да коментирам къде е и по какви дела."
Според запознати договорът между "Левски" и "Газпром" трябва да бъде факт през март. Очаква се руската компания да налее голяма сума в реконструкцията на стадион "Георги Аспарухов". 
Баждеков съобщи още, че от клуба правят всичко възможно да играят на съоръжението през пролетта. 
Бяхме заявили, че ще ползваме нашия стадион за мачовете от април месец - обясни финансистът. - В момента подготвяме "Герена" и ще поканим общинската комисия в края на февруари да прецени дали "Левски" може да играе първите си мачове там. Ще опитаме още на 13 март на първото ни домакинство на "Литекс" за купата да играем на нашия стадион. С Националния стадион имаме рамково споразумение. То е за периода до 30 май да играем там мачове, които преценим, че е необходимо. За всеки двубой конкретно ще договаряме условията с тях. Причините да играем постоянно там не са само финансови. Искаме да използваме нашия стадион оптимално. Ние самите сме участвали в международни мачове на ремонтиращи се стадиони. Така че не е невъзможно това да се случи и на "Герена". 
Изпълнителният директор добави, че и в момента финансовото състояние на клуба е добро. 
"Изпълняваме всички ангажименти към нашите контрагенти - каза той. -  Да кажа точни цифри относно новите играчи ми е трудно, тъй като голяма част от плащанията са на траншове. Селекцията ни е разумна и в рамките на възможностите ни. Около 300 000 евро ще трябва да платим в близките дни като траншове, включително и част от комисиони, които се дължат за някои свободни трансфери на играчи. Ще бъде изпълнено всичко." 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама