Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/1797852 www.bgdnes.bg

Роберто Манчини:"Юнайтед" са късметлии

Мениджърът на "Манчестър Сити" Роберто Манчини обяви, че огромната преднина на "Манчестър Юнайтед" се дължи главно на огромния късмет, който имат „червените дяволи“ през този сезон. Според италианеца разликата на върха между двата тима е незаслужена.


В момента момчетата на сър Алекс Фъргюсън водят с 12 точки пред градския си съперник в борбата за титлата. "Юнайтед" е на върха с 68 т., а "Сити" има 56.
„До момента "Юнайтед" имаше невероятен късмет във всяко едно отношение - заяви той. - Спечелиха множество мачове в последната минута – така както беше и срещу нас, в двубой, който не заслужаваха да спечелят.“
Италианецът изрази невиждан оптимизъм. Той обяви, че тимът му има сили да стопи преднината на "червените дяволи" до края на сезона.
Надежда за това му даде победата с 2:0 над "Челси" в дербито на 27-ия кръг във Висшата лига. "Сити" имаха пълно превъзходство през целия мач, но извоюваха успеха в последните 30 минути. Първо Яя Туре откри в 63-ата минута, а в 85-ата Карлос Тевес сложи край на спора с втори гол.
Загубата може да коства третото място на "Челси". Ако "Тотнъм" победи "Уест Хем" днес, ще измести "сините" от последната позиция, която дава право на директно участие в Шампионската лига следващия сезон.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама