Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/1799690 www.bgdnes.bg

Мария Гроздева: Дано не станем като щангите

Легендарната българска спортистка Мария Гроздева се прекръсти и пожела спортната стрелба да не последва примера на федерацията по вдигане на тежести. Петкратната олимпийска медалистка е сред учредителите на Българския стрелкови съюз, който ще кандидатства за лиценз пред министерството на спорта.
"Дано не стане някоя простотия, както се случи с щангите - коментира Гроздева. - И в други федерации са открити финансови нарушения, но само нашата тръгна да скача и да съди държавата. Засега хората от предишното ръководство не са показали рогата си. Хубаво е, че имаме подкрепа и на клубове, които преди това бяха за Камен Шишманов, но след последните събития промениха мнението си."
Заради караници и битка за власт във федерацията по щанги България пропусна шанса да участва на световните първенства през 2010 и 2011 г. Турнирите бяха квалификации за олимпиадата в Лондон. Отсъствието от форумите рефлектира върху спечелените квоти, които бяха само две.
"Ако се случи чудо, още утре (б.а - днес) кандидатстваме - обясни Мария Гроздева. - Остават последни документи, които трябва да бъдат оформени. Имаме съдебна регистрация и очаквам още до края на седмицата да получим лиценз. Спешно ни е необходим, за да може да движим спортно-състезателния процес."
В момента спортната стрелба не получава финансиране, след като лицензът на предишната федерация, водена от Камен Шишманов, беше отнет.
Мария Гроздева ще бъде издигната за председател на новата федерация. Тя признава, че може да се справи само ако екипът около нея продължава да работи толкова добре.
"Ще продължа да се състезавам - добави двукратната олимпийска шампионка. - Въпреки всички организационни задачи пропуснах само една тренировка."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама