Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/1816596 www.bgdnes.bg

Тезджан се чудела дали да емигрира

Европейската шампионка по лека атлетика в спринта на 60 м Тезджан Наимова се чудела дали да емигрира в чужбина. Подобни мисли минали през главата на златната медалистка от Гьотеборг няколко месеца преди фантастичното бягане. Тя била много разочарована от условията за подготовка в България. В началото на януари залата на спортното училище в Пловдив била заключена. Всички атлети били принудени да тренират на открито при минусови температури и лед.
"в никакъв случай няма да се подложа на нов тормоз, какъвто търпях досега - обяви през първите дни на Новата година Тезджан. - Ей къде е Турция."
Наимова отхвърли преди няколко години покана да се състезава за южната ни съседка. Сега ситуацията много се промени, защото вече втора година столичната зала "Фестивална" не функционира, а атлетите са принудени да се готвят и състезават в Добрич.
Тезджан имаше шанса да отиде на подготовка в ЮАР за около месец преди европейското първенство в зала. Благодарение на отличните условия тя върна формата, с която стана световна шампионка за девойки на 100 и 200 м през 2006-а в Пекин.
"Не мога да опиша колко съм щастлива - сподели 25-годишната Наимова след златото в Гьотеборг. - Това е много измъчен медал за мен. През последните години имах много проблеми. Оттук-нататък се надявам да вървя само напред. Имах нужда от това отличие. Един изключителен тласък за мен и кариерата ми. След финала не знаех на кое място съм завършила, тъй като много от нас минаха почти едновременно. Когато разбрах, че съм първа, ми потекоха сълзите. Не можех да повярвам."
Орисница предрекла спортните успехи на Тезджан, веднага след като бебето се родило на 1 май в градчето Първомай, разказват нейни близки. Наимова от няколко години е гадже с бившия футболист на ЦСКА, "Славия" и "Локомотив" (Пд) Николай Чипев.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама