Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/1827127 www.bgdnes.bg

Стойчо Стоилов: Регенкампф вече е голям треньор

"Стяуа" взриви футболна Европа, надигравайки категорично настоящия носител на трофея в Шампионската лига "Челси". Румънците победиха с 1:0 в първи осминафинал от турнира Лига Европа. В северната ни съседка носят на ръце треньора Лауренцио Регенкампф, който е много добре познато име и у нас. През 1999 година той става шампион на България с отбора на "Литекс", като изиграва 14 мача и вкарва 4 гола с оранжевия екип. Главният мениджър на ловчанлии Стойчо Стоилов познава отблизо  Регенкампф, тъй като двамата са съотборници в шампионския състав.
"Наблюдавах срещата наживо от стадиона в Букурещ. Резултатът говори сам по себе си за това, което постигнаха домакините. Всички в Румъния бяха убедени още преди мача, че "Стяуа" ще отстрани именития си съперник", разказа Стоилов пред "България днес".
"Със сигурност реваншът в Лондон няма да бъде лесен, но шансовете на румънците не са малки. Познавам се добре с Регенкампф. Като футболист той имаше манталитета на типичен немец. И като дисциплина, и като отношение към работата, и като силен характер. Това определено му носи успех в треньорската кариера", коментира Стойчо.
На въпрос дали Регенкампф може да стане  голямо име във футбола, Стоилов отвърна: "След снощи той вече е голям треньор". Главният мениджър на "Литекс" призна, че не е имал възможност да се види с Лауренцио, тъй като в момента румънецът е много зает. Стойчо похвали бившия си съотборник за това, че налата основно местни момчета за сметка на чужденците, каквато е и политиката на ловчанлии в последната година.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама