Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/1829638 www.bgdnes.bg

"Ботев" би "Левски" в кървава баня

Петима "сини" ранени ранени в Пловдив. Бой за знамена превърна дербито между "Ботев" и "Левски" в кървава баня. Двете агитки прекъснаха срещата за около четири минути през първото полувреме. Мачът завърши с историческо 2:0 за "канарчетата". Това бе първи успех за тях над "сините" от 15 години.

 

"Не сме виновни ние", твърдяха по традиция и двете агитки. Едните обвиниха гостите, че са им откраднали знаме от зала. Другите пощуряха, защото им бе свален флаг от оградата. От Сектор Б започнаха да мятат ракети сред феновете на "Ботев", а те им отвърнаха с канонада от камъни. Четирима запалянковци бяха закопчани и откарани в 6-о РПУ, но броят на задържаните растеше в по-късните часове. Един от тях ще получи тежка присъда за побой над полицай с тояга. На почивката местни хулигани пробваха да влязат в сектора със "сините" и се заформи зверско меле. "Има доста ранени, но те си тръгнаха, след като им бе оказана помощ", разкриха от полицията.

Реклама

На терена имаше един господар - "Ботев". "Сините" паднаха в капан. Домакините им позволиха да си подават безцелно в защитата, отнемаха им лесно топката и редяха контра след контра. Столичани отвръщаха с епизодични изяви на Родригес и Рамос по крилата, но топката не стигаше до Базил де Карвальо. В 28-ата минута след центриране на Галчев Бобан Грънчаров взриви трибуните. В 58-ата Галчев удари и греда от фаул. "Левски" опита обрат, но развя бялото знаме в 60-ата минута. След пореден ненужен фаул Станислав Ангелов се озова в съблекалнята за втори жълт картон. Той е аут за двубоя с "Литекс" за купата. Четири минути по-късно Иван Цветков с мощен шут отблизо довърши "сините". Илиан Илиев изкара останалата част от мача до четвъртия съдия и претендираше за спестени картони за "жълто-черните". "Излъгаха ни", призна си той. "Слабо, изключително слабо", процеди Иво Тонев.

 

Неприятно, но със страх не се играе, обяви собственикът на сините Тодор Батков след загубата. "Проспахме първото. През второто полувреме имаше нещо, но всичко стана ясно след изгонването на Ангелов. Заслужено ни биха. Нямаме никакви оправдания. От "Ботев" ми харесаха Вандер, Иван Цветков и Мариян Огнянов. Последните двама си тръгнаха като ненужни от "Левски". Аз такива решения не взимам, винаги стоя зад техническото ръководство. Имаме тежки мачове с "Литекс" за купата, гостувания на "Черно море" и пак в Пловдив на "Локомотив", коментира още адвокатът. "Какви мерки да вземаме? Втори кръг е. Селекция, лагери, какво повече да направя?", завърши Тодор Батков.

По повод сутерешното си участие в Нова телевизия, Батков поясни, че в контекста на разговора е искал да каже, че при тази ситуация, в която се намира страната, всеки трябва да помогне с каквото може. Но не е имал предвид да става министър.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама