Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/1833426 www.bgdnes.bg

Гришо срещу Ноле

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се изправя срещу световния щ1 Новак Джокович в третия кръг на турнира в Индиън Уелс.
Според предварителната програма двамата ще играят вечерта във вторник срещу сряда на централния корт. Точният час още не е известен. Сигурно е, че мачът ще се излъчва директно по сателитния канал "Филм плюс".
За да стигне до двубой с Ноле, Димитров се справи с австралиеца Матю Ебдън с 6:4, 6:4. Българинът не срещна особени проблеми и победи след около час игра. Ебдън е щ113 в световната ранглиста. Гришо реализира по един пробив във всеки сет, за да триумфира над 25-годишния тенисист.
Успехът донесе на Димитров 26 000 долара от наградния фонд, който е общо 5 030 408 долара. Нашият тенисист спечели и 45 точки за ранглистата, които му определят щ31 в света.
Новак Джокович срещна трудности в мача срещу Фабио Фонини, но все пак спечели с 6:0, 5:7, 6:2. Сърбинът е абсолютен фаворит за двубоя с Димитров. Коефициентите за победа на Джокович са минимални - 1,05. Ставките за успех на Гришо са над 8,5.
Един човек със сигурност вярва в силите на Димитров и това е руската суперзвезда Мария Шарапова. Тя също продължава участието си на турнира в Индиън Уелс. Маша се справи с Карла Суарес Наваро в двубой със 7-5 6-3 и продължава да е близо до своя любим.
"Шарапова вдъхва увереност на Григор, че може да побеждава и най-добрите в света", издават близки на рускинята. От няколко месеца връзката между тях е сред най-обсъжданите теми в тенис средите. Единствено "България Днес" успя да се добере до коментар по пикантната тема от самия Гришо.
"С Маша сме в море от любов", каза тенисистът, когато бе в София за мачовете за купа ДДейвисУ с Финландия.
Ако Димитров победи Джокович, това ще бъде най-големият му успех в кариерата. Двамата се изправиха един срещу друг през миналия сезон. Тогава сърбинът се наложи с 6:3, 6:2 в Шанхай.
Междувременно Ноле разкри, че последните месеци са били много тежки за него.
"Баща ми беше на крачка от смъртта - призна тенисистът. - Последните шест месеца бяха труден период за него, но той успя да се справи. Желанието му да бъде със семейството му помогна да преодолее болестта."


Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама