Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/1838861 www.bgdnes.bg

Меси: Перфектни сме!

 

Цяла Европа се скъсва да хвали титаничната "Барселона", която изигра шеметен мач и премаза "Милан" с 4:0 в реванша от Шампионската лига. "Каталунците" бяха загубили с 0:2 първия сблъсък и се нуждаеха от подобен подвиг, за да продължат. Френският вестник "Екип" излезе с оромно заглавие "Божествени" на първа страница.
Още до почивката два гениални гола отбеляза аржентинският магьосник Лионел Меси. През втората част Давид Вия и Жорди Алба довършиха стъписания "Милан".
"Имахме нужда точно от такава вечер. Всичко се получи перфектно. Нашите фенове знаеха, че ще отговорим на  предизвикателството. Ранният гол бе много важен, затова го отпразнувахме толкова бурно. Това вече е истинската "Барса", която всички искаме да виждаме", изкефи се Меси. Той се зарадва и от факта, че вече е вторият най-добър голмайстор в историята на Шампионската лига. Аржентинецът има 58 попадения и задмина холандеца Рууд ван Нистелрой. Лидер е легендата на "Реал" (М) Раул Гонсалес със 71 гола.

 

 

 


"През цялото време вярвахме, че можем да се върнем в този сблъсък. Феновете бяха винаги зад нас. Те знаеха, че имаме сили да направим обрата. Когато преминеш през вечер като тази, всички лоши дни се забравят. Не се интересуваме кой ще ни се падне на четвъртфиналите", призна авторът на третия гол Давид Вия. Звездата на "Барселона" Андрес Иниеста също не скри емоциите си след сблъсъка. 
"Към днешна дата това е един от най-забележителните мачове в историята на клуба. Надяваме се, че този опит ще ни помогне в бъдеще. Отборът игра блестящо и успяхме да постигнем целта си. Бяхме задължени да отвърнем на удара. Усещането на терена беше фантастично. Когато показваме играта си, много трудно някой може да ни победи", отсече халфът.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама