Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/1852404 www.bgdnes.bg

Бащата на Горан Пандев: И вие ще биете Дания

Най-голямата звезда на македонския футбол Горан Пандев трябва да служи за пример на българските национали. Това заяви бащата на играча - Ристо Пандев, специално за "България Днес". Нападателят вкара едно от попаденията, с които Македония натупа Дания с 3:0 в приятелска среща преди малко повече от месец. Възпитаниците на Любо Пенев пък гостуват на "червения динамит" на 26 март във възлова квалификация от нашата група "Б за класиране на световно първенство. Родните национали се надяват да повторят подвига на македонците и да се поздравят с успех, въпреки че срещата ще се играе на Скандинавския полуостров.
Националният селекционер Любослав Пенев е пуснал видео с успеха на македонците в началото на февруари. В двубоя на стадион "Филип Втори" в Скопие домакините тотално смачкаха своя съперник. Освен Пандев, който откри резултата в 8-ата минута, се разписаха още Агим Ибраими девет минути по-късно и защитникът Николче Новески в 24-ата минута. Цял мач за македонците записа защитникът на "Ботев" (Пловдив) Бобан Грънчаров, а бившата звезда на "Левски" Дарко Тасевски се включи за 25 минути в шоуто.
"Ние изиграхме много силен мач срещу Дания. Техният отбор има много проблеми в момента. Ако изгледате внимателно срещата, ще си извадите доста поуки. Трябва да ги биете", каза за нашата медия Ристо Пандев. Той не пропусна да изтъкне своя син, който освен за националния си тим блести и за своя клуб "Наполи". Горан Пандев бе герой за отбора от Неапол в последния кръг от италианската Серия "А" срещу "Аталанта". Македонецът заби победното попадение 8 минути преди края за успеха с 3:2. Така неговият "Наполи" продължава да гони "Ювентус" в битката за Скудетото.
"Синът ми е най-добрият македонски футболист. Гледах и мача на "Фулъм" срещу "Тотнъм". Бербатов игра феноменално и вкара хубав гол. Жалко, че не е част от националния ви отбор. А този вашият Божинов защо се загуби така, какво стана с него? Навремето беше голяма надежда", поинтересува се таткото на Пандев.
"Разбрах, че Македония е уредила контрола с България, но тя ще е чак през август и е още рано да говорим за нея. Ние сега имаме мач с Белгия и вярвам, че можем да ги победим. Македонският футбол продължава да върви нагоре", добави Пандев-старши. Преди няколко дни БФС уреди спаринга с македонците, който ще се състои на 14 август в Скопие. Срещата ще бъде генерална репетиция за нашите преди тежкото гостуване на Италия през септември. Преди това България ще играе приятелски мачове в Япония на 30 май и в Казахстан на 4 юни.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама