Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/1939513 www.bgdnes.bg

Кокала: Не сме се предали срещу "Левски"

Старши треньорът на "Локомотив" (Сф) Емил Велев обеща, че тимът му няма да излезе като обречен в днешния полуфинален мач реванш за Купата на страната срещу "Левски". В първия двубой, игран преди седмица на стадион "Георги Аспарухов", Дчервено-чернитеУ загубиха с 1:3. Въпреки това голът на чужд терен, който отбеляза Димитър Илиев, вдъхва голяма надежда на "железничарите".
"Не сме се предали! Докато не се изиграе и реваншът, нищо в тази битка не може да се счита за решено. Вярно е, че "Левски" имат комфортна преднина, но ние отбелязахме попадение навън и това ни отваря шансове", сподели Велев пред "България Днес". Запитан дали ще се опита да победи "сините", за да ги раздразни за вечното дерби с ЦСКА в събота, Кокала отвърна: "Не виждам връзката между двата мача. За дербито с ЦСКА аз съм пристрастен и не крия, че съм за "Левски". Но "сините" първо трябва да мислят за нас, а чак след това за двубоя в събота. Аз си гледам моя отбор. Тепърва имам да се доказвам като треньор", коментира Кокала.
Специалистът не се успокоява от факта, че "Левски" ще излезе без голяма част от титулярите си. Контузии все още лекуват голмайсторът на отбора Базил де Карвальо и халфът Владимир Гаджев. Наказани са Даниел Димов и Илиян Йорданов, а холандецът Дъстли Мюлдер е претоварен и ще получи почивка.
"В последните дни доста се спекулира по  тази тема. Истината е, че един отбор е съставен от 24-25 футболисти, а не само от 11. Често се налага да се правят ротации. В "Левски" има достатъчно класни играчи, които да заместят отсъстващите", каза още Велев. Той си позволи да отличи Гари Родригес като най-опасния коз на "сините".
"В интерес на истината не успях да гледам победата на "Левски" в Ловеч. Но качествата на Гари ги знам много добре. Той беше най-добрият и в първия мач за купата, когато ни отбеляза два гола", добави още треньорът на "Локо" (Сф).
 Реферът Никола Попов ще ръководи реванша на стадиона в квартал "Надежда". Негови помощници ще бъдат Мартин Венев и Виктор Главински. "Локомотив" и "Левски" излизат днес от 15,30 часа, а мачът ще бъде предаван пряко по БНТ.

 

Велев: Махам полицейската шапка


Без култовата полицейска шапка ще бъде днес Емил Велев. Наставникът на "Локо" (Сф) е решил да свали колоритния си аксесоар за реванша с "Левски". По време на първия сблъсък за купата на "Герена" Кокала шокира всички, като се дегизира с тъмни очила и черна шапка, на която пишеше Police. Преди това за първенството той дойде с червена капа. И в двата мача Велев изтърпяваше наказание и бе на трибуните. Днес обаче ще води своя тим от скамейката на стадион "Локомотив".
"Не бях сложил полицейската шапка, за да ми носи късмет, а просто защото слънцето печеше силно. На реванша може да нося и друга", обясни Емил Велев. Преди дни той призна, че има и специална шапка на разузнавателната агенция МОСАД. Той се сдобил с нея по време на престоя си в Израел.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама