Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/1940145 www.bgdnes.bg

Солена глоба за "сините"

Дисциплинарната комисия към БФС удари сериозно "Левски" от финансова гледна точка. ДК наложи глоба в размер на 37 500 лв. за свастиките, които феновете на "сините" издигнаха на мача с "Литекс" в събота. Председателят на комисията Юри Кучев заяви, че глобата, наложена на клуба, е минималната, фиксирана в Дисциплинарния правилник.
Ловешкият клуб не търпи същата санкция. Причината е, че транспарантите, издигнати в сектора с „оранжевите" фенове, не са придружени със свастики и други нацистки символи.
Според Кучев никога не е съществувал вариант вечното дерби да е при „закрити врата", тъй като не е налице тежко нарушение, извършено на градския стадион в Ловеч.
"Установени и предадени са лицата, които са вдигнали въпросния транспарант в Ловеч - заяви Кучев. - Всичките решения, които сме взели, са на база доклада на делегата Стоян Велчев.“
ДК налага още две глоби на "Левски" – за хвърлени предмети (2000 лв.) и използване на пиротехнически средства (3000 лв.). С тях сумата минава 40 000 лв.
"Литекс" ще плати 2000 лв. за хвърлени предмети. Очаква се „синият“ клуб да възстанови щетите, нанесени от привържениците му на стадиона в Ловеч.
Двама футболисти на "Левски" са наказани за един мач. Даниел Димов ще плати и глоба от 1000 лв., а Илиян Йорданов от 250 лв.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама