Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/1941146 www.bgdnes.bg

Бончо Генчев, от четвъртите в света: Боли ме за "Етър"

"Боли ме, като гледам как се съсипва "Етър", сподели пред "България Днес" бившият национал от Пеневата чета Бончо Генчев. Той е шампион с "виолетовите" през 1991 г. и част от най-славния тим във Велико Търново.
В момента бъдещето на "Етър" е пълна мистерия. Ръководството обяви, че ще вади отбора от "А" група в знак на протест срещу тенденциозното съдийство. Във футболния съюз още няма официално писмо от шефовете на "Етър" и не се знае какво точно смятат да правят те.


"Нека ръководството на клуба и управниците във Велико Търново да престанат да се крият и да кажат открито какво се случва - коментира Бончо Генчев. - Носят се най-различни слухове, всичко е толкова объркано... Превърнаха "Етър" в цирк. Гордея се, че съм част от славното минало на клуба. В "Етър" са играли страхотни футболисти, които остават в историята на българския спорт. Този отбор носеше много радост на хората, но сега е поставен в унизително положение."
От Велико Търново непрекъснато пристигат разнопосочни новини.
В понеделник мажоритарният собственик Фейзи Илханлъ не се появи, за да обяви намеренията си. Треньорът Сердар Даят се прибра в Турция и заряза отбора. Остана само наставникът на вратарите Румен Данков. Фейзи Илханлъ обещал, че във вторник ще обяви решението си. То не стана ясно до редакционното приключване на броя.
Според запознати не било изключено отборът да продължи в "А" група. Но по установената вече традиция нищо не е сигурно.


Изгавриха се с Цанко

Турските собственици на днешния "Етър" се изгавриха с клубната легенда Цанко Цветанов. Треньорът започна сезона начело на "болярите", но след множество скандали и три уволнения най-накрая беше принуден да си тръгне. Шефовете на клуба обвиниха четвъртия в света, че стои в основата

на бойкота на футболистите, които отказаха да пътуват за мач в Турция. След напускането си Цветанов обяви, че ще съди клуба. От клуба обявиха, че също ще заведат иск срещу Цветанов. За щастие Цанко бързо си намери работа и в момента е асистент на Станимир Стоилов в "Ботев".

 


Останаха само трима българи

Само трима българи останаха в състава на "Етър" след масовата чистка, предприета от собствениците. Шефовете на клуба изгониха близо 20 играчи, като от футболистите, започнали сезона, няма нито един. В момента в "Етър" има трима българи - капитанът Дормушали Саидходжа, нападателят Любомир Любенов и юношата Николай Николаев. Треньорът Сердар Даят обясни, че родните футболисти са несериозни  и това е причината за масовото им освобождаване. 

"Ако ги натовариш малко повече на тренировка, започват да мрънкат нещо, опитват да се крият - казва Даят. - Помежду си говорят много негативни неща, с които развалят атмосферата. Те си знаят, че това са празни приказки и вредни клюки, но продължават да го правят."


 

Реклама
Реклама
Реклама