Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/1953271 www.bgdnes.bg

Размразяват парите в "Левски"

Ръководството на "Левски" обмисля да размрази заплатите и премиите на футболистите си след победата с 2:1 над ЦСКА във вечното дерби. Парите на играчите бяха спрени до края на сезона от изпълнителния директор Иво Тонев след равенството с "Пирин" (ГД).
Тогава шефът обяви, че "сините" ще получат заработеното си в края на май, като всеки ще вземе според играта, която е показал. Той и собственикът Тодор Батков обаче останаха много доволни от представянето на "Левски" във вечното дерби и обмислят да махнат санкцията. На този етап те са съобщили на играчите си, че ще получат премии конкретно за победата над ЦСКА. Останалата част от санкцията засега остава, но може да падне при добри успехи в следващите два мача - с "Локомотив" (Пд) и "Лудогорец". Победи в тях почти сигурно ще осигурят титлата на "сините".
"Това са наши неща вътре в клуба", заяви Тонев по въпроса.
По вътрешен правилник премиите за победа над ЦСКА са 4000 лв. Според близки до клуба този път те ще бъдат завишени и играчите ще получат по 5000 лв.
"Не сме постигнали всичко - обяви Тонев. - Имаме да играем и финал за купата. Предстоят ни още много мачове. Това ми е трети мач срещу ЦСКА, откакто съм в "Левски", и ми е втора победа. Искам да имаме още сладки победи. Левскарите ги заслужават."
Футболистите поляха успеха над големия враг с купон до зори. Всички играчи с треньорския щаб и ръководството купонясваха в столичната дискотека "Найт Флайт". Както е известно, един собствениците на заведението е Иво Тонев.
"Сините" се раздадоха на дансинга почти колкото и на терена. Играчите бяха поздравявани през няколко минути, като най-много честитки отнесоха голмайсторите Христо Йовов и Жоао Силва и треньорът Николай Митов.
Празненствата в тима започнаха още след последния съдийски сигнал на Георги Йорданов. Левскарите дълго скандираха с агитката и в съблекалнята. По-късно някои от героите, сред които и Гари Родригес, си спретнаха вечеря почти в лоното на врага. Те хапнаха в ресторанта на езерото "Ариана", където по традиция се събират феновете на ЦСКА преди мачове на Националния стадион.
Вчера играчите бяха пуснати в почивка, а от днес започват подготовка за срещата с "Локомотив" (Пд). Двубоят е в четвъртък от 17,30 ч. на стадиона в парка "Лаута".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама