Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/1988070 www.bgdnes.bg

"Берое" взе Купата

Георги ИВАНОВ

Отборът на "Берое" победи "Левски" във финала за Купата на България по футбол след уникална драма на градския стадион в "Ловеч". Заралий спечелиха с 6:4 след изпълнение на дузпи и 3:3 в редовното време.
 Тимът от Стара Загора взе втори трофей в своята история след успеха през 2010 година. И тогава финалната среща бе в Ловеч.
Първо за "Берое" точен бе Елио Мартинс в 16-ата минута с глава. Илиян Йорданов изравни в 24-ата минута. Отново Мартинс даде нова преднина на "Берое" в 28-ата минута. Доайенът на "сините" Христо Йовов бе изгонен за втори жълт картон в 43-ата минута и остави тима си с човек по-малко до края. Георги Андонов направи 3:1 в 78-ата минута и всичко изглеждаше решено. Жоао Силва намали в 80-ата минута. А Гари Родригес изравни в 87-ата минута с глава.
При дузпите за "зелените" вкараха Иво Иванов, Стойчев и Елиаш, а за "Левски" се разписа единствено Станислав Ангелов, след пропуски на Силва, Мюлдер и Велев.
През второто полувреме един от стюардите загуби съзнание на терена, което притесни трибуните и двата отбора. Все пак всичко се размина след намесата на доктор Михаил Илиев, а момчето изпадна в шок от случилото се, но все пак е живо и здраво.
"Сините" гонеха първи трофей от 2009 година насам, както и рекордна 27-ма купа на България, която вече шест години не е влизала във витрината на столичани.
Още преди двубоя олицията в Града на люляците оплеска организацията, което доведе до счупоно странично стъкло на автобуса на "сините" и няколко сбивания. Първо в Ловеч бяха пристигнали феновете от Стара Загора, които трябваше да се движат на единия бряг на река Осъм, докато столичани - по другия бряг. Да, но никой не упъти софийската агитка, която мина по пътя, по който се движи при гостуванията на "Литекс". Това доведе до среща на двете страни и битките и замерянето с камъни, бутилки и други предмети не закъсня.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама