Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/2038475 www.bgdnes.bg

В "Левски" гонят скаутите

Скаутското звено на "Левски" е пред разформироване, научи "България Днес". Причината е в слабата му ефективност в привличането на класни футболисти.
Източници от "Герена" споделиха, че за последната година скаутите са профукали около 200 000 евро за пътувания в страната и чужбина, за да наблюдават играчи. В тази сума влизат парите за самолетни билети, хотели и билети за мачовете, в които са гледали футболисти. Последният воаяж е бил в Испания.
Преди около седмица "сините" шефове са поискали от главния селекционер Дончо Донев името на класен халф, който да замести отказалия се Христо Йовов и почти сигурния напускащ Владимир Гаджев. Бившият футболист обявил името на Кевин Бру - играч, който преди година отказа на "Левски". Друг Донев не  предлага. По тази причина в последните десетина дни треньорът Николай Митов, спортният директор Даниел Боримиров и чакащият пост в ръководството Христо Йовов прекарали часове наред в гледане на видеокасети с играчи, за да харесат халф. Работа, която по принцип би трябвало да са свършили скаутите начело с Донев.
"Не мога да ви разбера как така скаутското звено е струвало на "Левски" над 150 000? Това не отговаря на истината", обяви Боримиров, който не назова колко пари са изразходвани за щаба на Донев.
Малко по-късно папараците на "България Днес" издебнаха спортния директор и селекционера на "сините" в оживен спор пред столично кафе. Двамата се разправяха около 20 минути в колата на Боримиров. Шефът ръкомахаше гневно, докато Донев изглеждаше доста гузно. Явно двамата имаха да си кажат нещо, което не трябва да достигне до чужди уши. След лекцията от страна на Боримиров те слязоха и се отправиха към заведението, което е любимо на доста футболни хора.
Пред "България Днес" спортният директор обяви, че вече са набелязани футболисти за лятната селекция.
"Чакаме собственикът да одобри избраните играчи - сподели Боримиров. - До мен не е достигнала информация, че ще бъда освобождаван от поста си. Питайте собственика!"

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама