Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/2038628 www.bgdnes.bg

Майкъла: В ЦСКА идват треньор и футболист №1

Изпълнителният директор на ЦСКА Георги Илиев-Майкъла е изключително радостен от предстоящите промени в клуба и почти сигурното идване на Гриша Ганчев и Христо Стоичков.
"Оптимист съм за преговорите, всичко трябва да е ясно до понеделник - коментира пред "България Днес" Георги Илиев-Майкъла. - Гриша Ганчев е много сериозен бизнесмен, надявам се да има и други като него, които да помагат на ЦСКА. А със Стоичков като треньор ще се спрат безобразните трансфери и мениджърски комисионни, заради които клубът само трупа дългове. Във всеки бизнес има дълго, включително и в ЦСКА е така. Откакто "Титан" поеха клуба, само плащат. А играчите като не получат две-три заплати и започват да мрънкат. Но никой не иска да си ходи, защото няма кой да им даде такива пари. Кой друг ще ти плаща 30 000 лева за да играеш срещу Враца и Монтана? Само мрънкат, ама си седят, защото знаят, че рано или късно ще си получат парите. С идването на Ганчев и Стоичков на това нещо ще се сложи край. Помните ли какво казах преди няколко месеца? Че мястото на Стоичков е в ЦСКА, а Георги Миланов ще стане голям футболист, ако заиграе на "Армията". Тогава всички ми се смяха, а сега треньор №1 и футболист №1 на България идват в ЦСКА."
Трансферът на Гриша Ганчев и Стоичков в ЦСКА ще предизвика буря от промени на "Армията". Досегашният главен мениджър на "Литекс" Стойчо Стоилов почти сигурно ще замени Емил Костадинов. Най-вероятно от ЦСКА ще си тръгнат директори като Венци Живков и Георги Павлов, като едно от местата ще бъде заето от Величко Дихонов. Под въпрос е и поста на Димитър Пенев като почетен президент, тъй като Стоичков не е в добри отношения със Стратега. Част досегашните футболисти ще бъдат освободени или продадени, а освен Георги Миланов от Ловеч се очакват поне още двама. Почти сигурно от "Литекс" идва и защитникът Николай Бодуров.
Президентът на "Литекс" Трифон Попов благодари на Стоичков за работата и му пожела успех в ЦСКА. А бившият депутат Емил Димитров е готов да се включи в новия проект на "Армията".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама