Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/2039552 www.bgdnes.bg

Огнян Атанасов, първият треньор на Стоичков: Ще му бъде по-трудно извън терена!

Огнян Атанасов е първият треньор на Христо Стоичков в "Марица". Бате Оги, както го знаят всички в Пловдив, вижда таланта на невръстния тогава Ицо и го взима в отбора. Историята след това я знае целият свят. Христо Стоичков става най-успелият български футболисти за всички времена. Камата е на път да се завърне в ЦСКА, откъдето тръгна към големия футбол. Този път като треньор.

Кристиан ИВАНОВ

- Г-н Атанасов, ще успее ли треньорът Христо Стоичков да върне славата на ЦСКА?
- Ицо натрупа опит като треньор, работи в добри отбори. Ако всичко с финансирането на клуба е наред, Стоичков ще има успехи. Сега никой не играе без пари, само за едната чест. Свърши се вече с този патриотизъм.
- Стоичков постигна много като футболист, ще успее ли да направи същото и като треньор?
- Да си треньор е съвсем различна работа. Хубавото е, че Христо е много силен характер. Той никога не се предава. Ще му бъде много трудно, но аз вярвам в него.
- На терена ли е по-трудно или на треньорската скамейка?
- На игрището Стоичков разчиташе на своите футболни качества, които бяха невероятни. С топката той умееше всичко и не се плашеше от никого. Сега е различно. Трябва да се съобразява с много неща, да разчита на други хора.
- Ако Христо Стоичков ви поиска съвет сега, какво бихте му казали?
- Да бъде себе си! Нека бъде безкомпромисен и да прави това, в което вярва. Да не позволява да му се бъркат в работата.
- Как вървят нещата във вашия любим клуб "Марица"?
- За момента не са добре, защото няма никакви пари в клуба. Има вариант той да стане филиал на "Ботев", което ще бъде чудесно. Тук са се раждали големи футболисти и не бива школата да се затрива. Искам да използвам трибуната на "България Днес", за да се обърна към всички, които имат възможност да помогнат на "Марица" да живее. Само ако има подобни школи, България ще се радва на футболни победи и играчи като Ицо!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама