Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/2044985 www.bgdnes.bg

Надал чупи рекорди

Рафаел Надал продължава да чупи рекорди на червени кортове. Испанския тенисист спечели втория турнир от Големия шлем - "Ролан Гарос", след победа на финала над сънародника си Давид Ферер с 6:3, 6:2, 6:3 .
Това е рекордна осма титла за Матадора от Майорка на кортовете с Париж. Кралят на клея стана единственият тенисист в историята, спечелил осем пъти един и същи турнир от Големия шлем. Надал вече има и рекордните 59 победи на "Ролан Гарос".
Чичото и треньор на Рафаел - Тони, сподели, че победата на неговия възпитаник над Новак Джокович в полуфиналите на "Ролан Гарос" е най-впечатляващата в кариерата му изобщо. След 4 часа и 37 минути битка Надал надигра световния номер 1 с 6:4, 3:6, 6:1, 6:7, 9:7. Според наставника на Матадора именно Джокович е неговият най-труден опонент.
"Беше много емоционален сблъсък, невероятен мач - обяви Тони Надал. - Само ние знаем колко трудно е да се спечели подобен мач. Рафа е много устойчив психически и решението да участва на "Ролан Гарос" е негово."
Тони разкри още, че Рафа е плакал малко след битката.
"Може би това е най-впечатляващата му победа от гледна точка на всичко случило се в последната година", обясни чичото на Рафаел.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама