Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/2047700 www.bgdnes.bg

Бразилия повярва в титлата

Бразилия си отдъхна и вече вярва, че отборът на Луиш Фелипе Сколари е способен да спечели световната титла догодина.
"Селесао" победи с категоричното 3:0 Франция в контрола и някои разочароващи резултати от последните мачове са забравени. "Петлите" са сред най-неудобните съперници на Бразилия, но в неделя вечерта нищо не бе в състояние да спре домакините. Традиционно Франция играе много трудно в Южна Америка и този път не бе по-различно.
Головете за "селесао" паднаха през втората част, когато точни бяха Оскар, Ернанес и Лукас Моура от дузпа.
"Израстваме с всеки изминал мач - каза след двубоя нападателят Неймар. - Щастливи сме от победата и вярваме, че ще запазим добрата си форма и в турнира за Купата на конфедерациите."
Това първенство се счита за генерална репетиция преди мондиала догодина, на който Бразилия е домакин. Успехът над Франция е особено ценен, защото е първи от 21 години.
Това съперничество помни знаменити сблъсъци. Двубоят, игран в Мексико през 1986 г., е считан за един от най-добрите мачове на световно първенство за всички времена. Тогава след 1:1 в редовното време и продълженията Франция печели с изпълнение на дузпи. Още два пъти след това "петлите" бият Бразилия на финалите на мондиал.
Затова след успеха на "селесао" в приятелския мач треньорът Сколари бе особено доволен.
"Хубава победа, но нека не забравяме, че нашият отбор все още се изгражда - каза наставникът. - "Целта ни е да направим тим, който играе на високо ниво във всеки мач."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама