Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/2095948 www.bgdnes.bg

Домовчийски: От "Левски" ме забравиха

Бившият национал Валери Домовчийски остана без отбор, след като договорът му с германския "Дуисбург" изтече. Нападателят разкри пред "България Днес", че усилено си търси нов клуб. Той обаче е разочарован, че до момента никой от "Левски" не се е свързал с него и не го е поканил да се върне на "Герена".
"Договорът ми изтече и не съм футболист на "Дуисбург". Нямам нищо общо вече с този отбор, разделихме се. В момента съм свободен агент", каза Валери. Неговото желание е да продължи кариерата си в Бундеслигата.
"Надявам се да остана в Германия. Вече доста години съм тук и съм свикнал с начина на живот. На този етап имам няколко оферти, но още не бързам да подписвам, ще изчакам. Няма вариант засега да отида в Първа Бундеслига. Никой от България не ми се е обаждал. "Левски" вече си купиха централен нападател в лицето на Цветан Генков. Мен не са ме търсили изобщо", призна с болка в сърцето юношата на "синия" клуб.
Междувременно стана ясно, че бившият вече отбор на Валери Ц "Дуисбург", няма да получи лиценз и ще бъде изхвърлен в третото ниво на немския футбол.
"Разбрах, че не са получили лиценз за Втора Бундеслига и ще паднат с едно ниво надолу. Тук, в Германия, лицензите не се дават така лесно, както е в България. Футболната лига има много високи изисквания към отборите дори в по-ниските дивизии. Не съм запознат каква е точната причина за отнемането на лиценза на "Дуисбург". Предполагам, че става въпрос за пари и дългове. Спрямо мен са били изрядни. Изплатиха ми всички дължими заплати и премии по договора. Всичко е точно", обясни още Домовчийски.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама