Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/2098742 www.bgdnes.bg

Сираков окупира "Левски"

Иван Вуцов е на път да си ходи, но в "Левски" всичко е тихо, работи се спокойно и усърдно, а и случващото се при вечния съперник отвлича достатъчно добре вниманието на футболната общественост. Но под булото на идилията се развиват подмолни процеси, ръководени от спортно-техническия директор Наско Сираков, признават от "Герена".
Голмайсторът на отбора за всички времена, който през пролетта е обявен и за легенда на "Славия", подготвя почвата за овладяването на цялата власт в "Левски". Така, както я имаше преди години, когато треньор е послушникът му Станимир Стоилов. След това собственикът Тодор Батков усеща, че има нередности във финансовите дела, и уволнява Сираков през 2007 година. Резултатът е взаимни обвинения без изгледи, че двете страни ще се помирят. Бяха близо до това миналата пролет, но тогава Иво Тонев спря завръщането на Сираков. Само преди месец Наско все пак отново бе назначен за директор. Той има доверието на собственика, който му даде цялата власт над отбора.
Под давление на Сираков Батков уволни само след два месеца на работа Даниел Боримиров. Друг е въпросът, че и бившият халф имаше прежни пререкания с боса.
"Не съм на работа, никой не ми се е обадил да ми каже каквото и да било - признава Боримиров. - Отговор на въпроса може да даде само Батков. Дали е бил посъветван да ме отстрани и от кого, не знам - някой може и да се сети."
Сега на дневен ред е изолирането на съветника Иван Вуцов, който има огромен опит като футболен началник и е трън в очите на Сираков, твърдят близки до клубните дела. Отстраняването на бившия защитник и треньор на отбора ще е много трудно, защото той се ползва с доверието на шефа на УС Иво Тонев и респективно на Батков.
Задачата е адвокатът тихомълком да изолира Вуцов. Засега Сираков и Иво Тонев са добра комбина, но това се налага, защото някогашният шеф в "Локо" (Сф) е натоварен с построяването на взривения през зимата сектор "А" и няма как да бъде мръднат от "Герена". Той доведе и Цветан Генков в "Левски".
"Май още съм съветник, но вече нещо не ми искат съветите - признава самият Вуцов. - Тонев работи отлично и е задължително да бъде в "Левски". С Наско могат да направят добър тандем и за 100-годишнината на клуба да се поздравим с успехи. Аз съм махан и връщан в този клуб, но винаги съм готов да помогна."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама