Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/2098967 www.bgdnes.bg

Боби се моли на Платини за "Ботев"

България стана за смях в Европа, а президентът на нашия футболен съюз се е молил на Мишел Платини да не реже квотата ни в европейските клубни турнири.
Най-вече от французина зависеше дали "Ботев" (Пловдив) ще може да заеме мястото на ЦСКА в Лига Европа. "Червените" се отказаха в последния момент от участие в турнира. Така поставиха България в унизителното положение да не се знае колко участника ще има от нашата страна и кои ще бъдат те. В БФС и "Ботев" (Пловдив) очакваха новини от УЕФА през целия вчерашен ден. Те дойдоха вечерта. От евроцентралата пуснаха отбора да участва в Лига Европа.
Уникалната победа за българския футбол, този път извън терена, стана факт след тридневна сага. В крайна сметка след проведените многобройни разговори на Михайлов с отговорните фактори в европейския футбол и разглеждане на документите по случая от отдел УТурнириФ на УЕФА в БФС бе получено официално потвърждение, че УБотевФ (Пд) може да се включи в Лига Европа. Съперник на УканарчетатаФ в първия предварителен кръг ще бъде УАстанаФ (Казахстан), като мачовете са на 4 и 11 юли.
Борислав Михайлов е бесен на треньора на ЦСКА Христо Стоичков за нелепия цирк, който "армейците" разиграха пред очите на най-влиятелните хора във футбола до последния момент преди жребия за турнирите. Писмото, че "червените" се отказват, е било получено в централата на "Кърниградска" в последния възможен момент. Михайлов е опита всичко възможно, за да спаси квотата на България.
"Боби се обади лично на Мишел Платини, за да го убеди да даде шанс на "Ботев", научи "България Днес" от свои източници в централата.
Михайлов възприема поведението на Стоичков като начало на предизборната борба за президентския пост в БФС.
"За Боби това си е удар под кръста - коментират служители от централата. - На няколко пъти той прави опити да се сдобри със Стоичков, но едва ли повече ще протегне ръка към него."
Още като треньор на "Литекс" Камата поведе открита война срещу своя бивш съотборник. Ицо обвинява Михайлов за трагичното ниво на клубния футбол и корупцията в този спорт. "Литекс" е брутално порязан от съдията Ахмед Ахмед в турнира за Купата на България срещу "Левски" и това още повече вбесява Стоичков. Според запознати Модерния ляв е решил да си го върне на Боби, като саботира възможността друг отбор освен ЦСКА да участва в Лига Европа като трети в първенството. Напълно възможно е политиката на "червените" да се обърне като бумеранг срещу тях. Ако Михайлов реши да използва връзките си в УЕФА, той може да уреди дълго изгнание за ЦСКА извън европейските клубни турнири. Това ще означава, че инвестициите, които ще се правят в бъдещия нов ЦСКА, няма да имат абсолютно никаква възвращаемост. Защото единственият шанс в касата на който и да било български клуб да влязат големи пари е от участие в Лига Европа или Шампионска лига.

 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама