Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/4975217 www.bgdnes.bg

Легендата в борбата Георги Мърков: Световното е трагедия

Олимпийският шампион по борба Георги Мърков оприличи като трагедия представянето на националите в класическия стил на световното първенство в Лас Вегас (САЩ). Българите останаха без медал. Тимът завоюва само една квота за олимпийските игри в Рио де Жанейро.

ВНИМАНИЕ, ЧИТАТЕЛИ! Целия текст, снимки, още факти и интересни детайли ще публикуваме УТРЕ в хартиеното издание на "България Днес"!

Реклама

"Очаквах провал, но не и чак толкова пагубно представяне - сподели легендата пред "България Днес". - Мислех, че поне Иво Ангелов ще вземе медал. Отидохме с четирима световни шампиони, а се върнахме без отличие. Националите са без самочувствие. Личи си как не са подготвени. Разбирам един или двама да се провалят, но най-силното ни класиране да е пето място - това е трагедия. Помнете ми думата, че и в свободния стил ще е така. Единствено жените могат да направят нещо."


Георги Мърков призова за пълна промяна в ръководенето на спорта.
"С други именити състезатели като Петър Киров и Александър Томов сме си дали живота за борбата и много ни боли, когато виждаме какво става - обясни бившият депутат. - Не искаме да има смяна на ръководството. Не ламтим за власт. Желаем просто да се направи промяна. Нека да се изготвят отчети, да седнем на една кръгла маса. Да се получи градивна критика, за да работим всички заедно в една посока."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама