Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/5644650 www.bgdnes.bg

Ваня Гешева: Да не търсим нов Бухалов!

Новата българска голяма надежда в кануто Ангел Кодинов ще трябва да понесе най-големия товар на очакванията на започващото днес в Пловдив европейско първенство до 23 години.
19-годишният младеж ще гребе в едноместна лодка на дистанции 200 м, 500 м и 1000 м, като има задачата да вземе три медала, че дори да са златни. Кодинов има и квота за олимпиадата в Рио де Жанейро на късото и дългото разстояние. В каяка на 1000 м в Бразилия ще ни представя ветеранът Мирослав Кирчев.
"Вече наричат Кодинов новия Николай Бухалов, което си е нож с две остриета - обяснява носителката на пълен комплект медали от игрите в Сеул през 1988 г. Ваня Гешева. - Хубаво е, че има приемственост в спорта ни, но не е добре това младо момче да бъде товарено с прекалени очаквания. Да, той е амбициозен, тренира много и с желание, постига сериозни резултати за възрастта си и дано дори надмине Бухалов, но още е рано."
Самият Кодинов приема спокойно сравнението и това дори го амбицира. "Надявам се да постигна целите си, а те са да спечеля титла на 1000 м и да взема медали в другите две дисциплини. Целите, които си поставя за олимпийските игри, са влизане във финал "А" или победа в "Б". А сравненията с Бухалов дори ме ласкаят и амбицират", заяви младият талант.
Другият ни представител, от когото се очакват медали, е Олимпия Душева в каяка. Тя е дъщеря на олимпийските ни медалисти в дисциплината Огняна и Андриан Душеви.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама