Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7535744 www.bgdnes.bg

Суарес се разрева

Уругвай аут от Копа Америка след три отменени гола

Луис Суарес се превърна в големия грешник за Уругвай. Той пропусна дузпа, с което отборът му бе елиминиран от Перу на четвъртфиналите в турнира Копа Америка.

Редовното време завърши без голове. При изпълненията на дузпи Суарес сгреши още при първия изстрел от бялата точка. Всички останали деветима играчи вкараха за нещастие на Суарес и феновете на Уругвай.

Реклама

След победната дузпа за Перу нападателят на "Барселона" се разплака на терена. Той опита да прикрие сълзите си с фланелката, но камерите го уловиха. Пропускът на Суарес от бялата точка е негов първи с екипите на "Барселона" и Уругвай от 2016 година насам. До този пропуск той имаше 15 успешно изпълнени дузпи.

Срещата започна динамично и Уругвай редуваше атака след атака. В 14-ата минута Луис Суарес разтресе гредата на вратата на Перу. В 28-ата минута се стигна и до отмяна на попадение на Араскаета, след като беше вдигната засада на Нандес секунди преди това.

След час игра Кавани успя да се разпише, но попадението отново беше отменено заради засада след намеса на ВАР. Упражнението се повтори и в 72-ата минута, когато Суарес вкара след центриране на Касарес, но отново засада отне гола на "сините". До края на редовното време Уругвай не спираше да атакува, но с всички сили в защита Перу успя да докара нещата до дузпи.

По правилник на Копа Америка няма допълнителни две продължения по 15 минути, а директно се преминава към изпълнения от бялата точка. Перу ще срещне Чили на полуфинал, а другата двойка е супердербито Бразилия - Аржентина.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама