Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/8135324 www.bgdnes.bg

"Барса" взима новия Роналдо

"Барселона" взима новия Роналдо!
Калалунците договориха португалския суперталант Франсиско Тринкао от "Брага" за 31 млн. евро. Крилото ще доиграе сезона в настоящия си отбор и ще се присъедини към каталунците през лятото. Тринкао е вече с лепнат прякор "Новия Роналдо" в родината си и стилът му на игра силно наподобява този на Кристиано. Титулярната позиция на 20-годишния играч е на дясното крило, но може да играе също отляво и на върха на атаката. Интерес към него имаше още от "Манчестър Юнайтед", "Арсенал" и "Ювентус".
До вчера следобед "Барса" не подписа със заместник на контузения Луис Суарес. Трансферният прозорец затвори в 1 ч. през нощта. Каталунците в последния момент се отказаха от привличането на бившия нападател на "Виляреал" Седрик Бакамбю. Неговият клуб "Пекин Гуоан" се е договорил за преотстъпването му на "Камп Ноу" и конгоанецът дори е пътувал за Барселона. При прекачването си на летището в Сеул Бакамбю е получил обаждане от спортния директор на каталунците Ерик Абидал, който му е казал, че клубът се отказва от сделката.
Същевременно Лео Меси все още чупи рекорди с "Барса". Аржентинецът вкара два гола при успеха с 5:0 над "Леганес" за Купата на краля и и стана първият играч с 500 попадения по испанските терени. За това постижение на Лео му бяха необходими едва 709 мача. В тях Меси има невероятните 622 гола и 241 асистенции. Срещу "Леганес" тимът записа първата си убедителна победа при новия треньор Кике Сетиен.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама