Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/8157436 www.bgdnes.bg

"Юве" събира Меси и Роналдо

Лео Меси и Кристиано Роналдо в един отбор! Мечтата на милиони фенове може да се сбъдне това лято. Италианската спортна библия "Гадзета дело Спорт" гърми от първата си страница с новината, че "Ювентус" е готов да отправи оферта за аржентинеца. Меси се изпокара с част от ръководството и играчите на "Барселона" и негово напускане става все по-вероятно. Звездата на каталунците е недоволен от уволнението на треньора Ернесто Валверде и методите на новия наставник Кике Сетиен. Лео е в конфликт и със спортния директор Ерик Абидал, а за капак миналата седмица стигна почти до бой със съотборника си Жерар Пике по време на тренировка.
Ситуацията с Меси е внимателно следена и от "Манчестър Сити", където аржентинецът може да се събере с любимия си треньор Хосеп Гуардиола. "Гражданите" отдавна мечтаят за звездата и се очаква да опитат да го примамят през юни. Договорът на Меси с "Барселона" е до 2021 г., но според ESPN в него има клауза, която му дава право да си тръгне без пари през това лято, при положение че не е щастлив на "Камп Ноу".
"Манчестър Юнайтед" също се включва в битката в опит да надцака градския си съперник. Според английските медии "червените дяволи" вече са се свързали с антуража на Меси.
Четвъртият клуб с апетити за Лео е френският ПСЖ. Там играе неговият добър приятел Неймар, а могъщите арабски собственици на клуба няма да имат проблем с обезпечаването на сделката. Чистата годишна заплата на Меси е около 50 млн. евро.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама