Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/8308552 www.bgdnes.bg

Бусовете на биатлона останаха в Латвия

Стрелбата беше проблемът на Владо Илиев, смята Екатерина Дафовска

Бусовете на ваксмайсторите в българския национален отбор по биатлон останаха в Латвия. Те не бяха допуснати да преминат границата с Полша заради повсеместната карантина.
През уикенда Световната купа приключи преждевременно със стартовете във Финландия. Последният кръг в Норвегия беше отменен.
"Едвам успяхме да си приберем състезателите - сподели за читателите на "България Днес" президентът на федерацията Екатерина Дафовска. - Ваксмайсторите тръгнаха с буса през Латвия. Спряха ги в Полша на границата. Успяхме да уредим хората да си дойдат със самолети, но екипировката остана на паркинг в Латвия. Ще чакаме да се премахне карантината и тогава ще си приберем бусовете."
Световният вицешампион и Спортист номер 1 за 2019 г. Владимир Илиев завърши на 35-о място в генералното класиране. Красимир Анев е 40-и. При дамите Милена Тодорова, която спечели три медала от световното първенство за девойки, остана 47-а в своя дебютен сезон.
"Стрелбата на Владо Илиев се изплъзваше през целия сезон. Не беше спокоен и се отрази. Вероятно искаше да се докаже. Не е правил никакви промени в пушката - смята Екатерина Дафовска. - Светлият лъч е Милена Тодорова. Тя направи много хубави състезания. Издържа момичето един месец. След това и тя се преумори и развали стрелбата. Натрупаха й се доста състезания."
Нито един национал не успя да покрие изискванията на министерството на спорта за специално финансиране с влизане в Топ 6 на европейско първенство и Топ 8 на световно при мъжете и жените.
"Няма как всяка година да изпълняваме критериите - обясни Дафовска. - Вдигнахме летвата през миналата година. Беше трудно да се стигне до Топ 8. Краси Анев се представи най-добре на световното първенство. През следващия сезон се надяваме да имаме нови треньори. Започнали сме разговори. Вероятно до месец ще имаме повече яснота. Не знаем кога ще започне подготовката. Време е отборът да се обедини. Всички да са заедно и да работят до олимпиадата през 2022 г."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама