Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/9097170 www.bgdnes.bg

Артета остави Йозил извън Лига Европа

Месут Йозил живее в златна клетка, в която получава по 350 000 лири на седмица, но не и възможност да играе за "Арсенал".

Германският плеймейкър, който е най-високо платеният футболист на "артилеристите", е оставен извън групата на отбора за турнира Лига Европа и няма нито един мач за тима от началото на първенството във Висшата лига. Треньорът на "топчиите" Микел Артета загуби доверие в Йозил и призна, че предпочита да залага на по-млади футболисти. Испанският специалист говори по темата "Йозил" и призна, че доскорошната голяма звезда трудно ще печели дори място на резервната скамейка.
Какво всъщност се случва на "Емиратс" и защо Йозил е в немилост? Не е тайна, че ръководството се опитва да продаде германеца, където и да е, само и само да не плаща огромната му заплата. Той, от своя страна, е категоричен, че ще се бори за мястото си в отбора, в който изигра много силни мачове и спечели трофеи. Йозил влезе в негласен конфликт с шефовете на "Емиратс", които се превърнаха в посмешище за привържениците, след като решиха да съкратят 55 служители с цел ограничаване на разходите. И всичко това, след като стана ясно, че клубът е платил 50 млн. лири, за да привлече ганайския халф Партей от "Атлетико" (Мадрид). Оказа се, че сред уволнените работници в "Арсенал" е и талисманът на клуба Джери Кауй, който от 27 години облича костюма на Гънарозавъра за радост на привържениците. Но сега няма публика, няма и Гънарозавър... След като тази новина стигна до медиите, Йозил реагира мигновено.
"Натъжих се много, когато разбрах, че Джери Кауй, известен като нашия прочут и лоялен талисман Гънърозавър, е съкратен, след като в продължение на 27 години е неразделна част от нашия клуб - написа Йозил в социалните мрежи. - Затова аз предлагам да възстановя на "Арсенал" разходите за пълната заплата на нашето голямо зелено момче дотогава, докато съм играч на клуба."
Дали поредната неприятност за Йозил има връзка с неговия негласен протест срещу решение на ръководството, може само да се гадае.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама