Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/9722176 www.bgdnes.bg

Тайбе Юсеин: Още не съм готова

Световната шампионка по борба Тайбе Юсеин все още не е готова да се завърне на тепиха. 29-годишната звезда от Мъдрево пропуска европейското първенство във Варшава (Пол). Надпреварата стартира в понеделник.

"Още не съм готова и затова няма да участвам - сподели пред "България Днес" Тайбе Юсеин. - Нямаме яснота кога ще съм напълно възстановена."

Реклама

2-кратната европейска шампионка оперира кръстни връзки на коляното в средата на септември. Капитанката на женския национален отбор трябваше вече да е готова за битки, но рехабилитацията не премина по план. Тя стартира леки тренировки, а основната цел са олимпийските игри в Токио. Опитната боркиня завоюва квота още през 2019-а.

"Започнах внимателно с подготовката - потвърди Спортист №1 на България за 2018-а. - Няма смисъл да се рискува, за да не объркаме плановете. Никога досега не съм имала толкова голяма пауза в кариерата. Отразява ми се. Когато започнах с подготовката, започнах да се чувствам по-добре. Настроението се вдигна, след като още две момичета спечелиха квоти. Гледаме с надежда и към последната квалификация в София, където да вземем допълнително места за Пекин."

Още не е ясно кога Юсеин ще се завърне на тепиха.

"Искам да направя няколко състезания преди олимпиадата. Надявам се да участвам на първия турнир след европейското първенство", допълни лидерката на представителния тим.

Днес на тепиха във Варшава ще излязат четирима национали в свободния стил: Георги Вангелов (61), Мирослав Киров (74), Джемал Али (86), Ахмед Магамаев (92) и Исмаил Адизов (125).

Утре са големите надежди за титла при жените Миглена Селишка (50), Сезен Белберова (55), Биляна Дудова (59), Мария Оряшкова (76). В четвъртък са останалите дамски категории с участието на Евелина Николова (57), София Георгиева (65) и Юлияна Янева (72).

Петък и събота ще се проведат битките в класическия стил.

Реклама
Реклама
Реклама