Реклама
https://www.bgdnes.bg/svyat/article/13766296 www.bgdnes.bg

Денсфутбол - новият футбол за танцьори

Гей версия на най-популярната игра в света – футбола – измислят в Швеция и я включват в културните събития в страната. Спортната злоба в денсфутбола е заменена с подскоци и кълчения на мъже по златисти шортички под ритъма на музика, които си вкарват един на друг голове. Цялата тази „футболна драма“, която прилича повече на мъжка художествена гимнастика, се разиграва на игрище за минифутбол.

Играта е официално представена на Културната седмица в Стокхолм, където предизвиква известен интерес, най-вече заради колоритността на участниците и веселяшката денс музика. Също както в любимата игра на милиони хора по света и участниците в новия спорт са разделени на два отбора, всеки със своите екипи и отличителни знаци. Вместо да тичат след топка, която се търкаля безполезно по игрището през по-голямата част от времето, те се надиграват с шпагати във въздуха, пируети, подскоци и енергично клатене на задните части. На моменти дори се опитват да правят хореографии, а за финал може да се разиграе и някоя денс атака към вратата на противниковия отбор. Разбира се, преди пилешкия шут към мрежата, се разиграва кратка танцувална битка между нападателя и вратаря.

Създателите на играта активно се опитват да разпространяват играта и да създават клубове в цялата страна, така че да може да се провеждат цели първенства. Те са категорични, че всички са добре дошли, защото това е съчетаване на две приятни дейности в една – спорт и танци. Оказва се, че новият спорт вече навлиза и в други държави, като за момента във Франция има най-много поддръжници след Швеция.

Четете още

Вижте най-големия кукерски фестивал Сурва в Перник (снимки)

Вижте най-големия кукерски фестивал Сурва в Перник (снимки)

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама