Реклама
https://www.bgdnes.bg/svyat/article/13824624 www.bgdnes.bg

Голите японци се развихрят, искат благословия

Празникът не е гей, в Страната на изгряващото слънце нетрадиционната сексуалност не се котира

Голи мъже по препаски изпълват улиците на японските градове и традиционните бани.
Разсъблечените индивиди празнувават съответно Деня на голите мъже. В Страната на изгряващото слънце събиетето се нарича Хадака Мацури и символизира плодородието. То има дълбоки исторически традиции - заражда се в град Окаяма в близост до Токио и датира от около 500 г. пр.Хр. Впоследствие празникът се разпространява из страната, но и до днес най-често се отбелязва в Окаяма и има по-скоро регионално значение. Тържествата включват парад на мъже по бандажи по улиците, посещение на пагоди и обществени бани, където участниците остават и без бандажи. Противно на схващанията в чужбина, че в баните се организират хомосексуални оргии, това не е така, пише изданието "Биг Пикчър".

Реклама

Япония и до днес е консервативна страна, в която нетрадиционните сексуални наклонности се практикуват тайно. Смисълът на празника е сдобиване с плодородие във всякакъв смисъл, а в сферата на размножаването то може да се осъществи изключително чрез хетеросексуални връзки. За да се разплодят, господата разчитат на благословия от свещеник. Затова обредите включват посещение на пагода, а благоразположението на духовните лица получават само най-мъжествените. По тази причина най-големите смелчаци свалят гащите и се присъединяват към парада, както майка ги е родила. В миналото ритуалът се е изпълнявал всяка трета събота на февруари. В последните десетилетия случайно или не датата му е фиксирана на 14 февруари - денят на Св. Валентин.


Друг подобен празник на плодовитостта са обиколките по улиците със статуи на фалически символи. Както преди време писа "България Днес" в него участват и мъже, и жени.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама