Реклама
https://www.bgdnes.bg/svyat/article/13871217 www.bgdnes.bg

Готвачът на Путин се рекламира на гробище

Официална визита на гробищата прави шефът на частната армия "Вагнер", за да изпроси оръжие.
Евгений Пригожин, популярен с прякора Готвача на Путин, защото е бивш ресторантьор и затворник, предприема нетипични действия за изнудване на министерството на отбраната на Руската федерация, съобщава в. "Ле Монд". Както писа "България Днес", миналата седмица Пригожин заби тревога, че паравоенната групировка "Вагнер" изпитва небивал снаряден глад, причиняващ огромни човешки загуби сред личния състав и заплашващ настъплението към Бахмут. След масираната акция в социалните мрежи, в петък Готвача на Путин изненадващо обяви, че натискът е проработил и към Бахмут пътуват камиони с боеприпаси.

"Ле Монд" констатира, че въпреки свидетелствата, че министерството на отбраната на РФ е развързало кесията, Пригожин продължава с необичайната си активност. През уикенда той публикува снимка на купчина с трупове на руски войници, предполагаемо вагнеровци.

Друг фотос, споделен от съдържателя на частната армия, е неговата собствена особа на фона на военни гробове. По официална информация тя е направена в Санкт Петербург още преди Нова година. Топвагнеровецът открито обвинява военното министерство, че саботира усилията на "Вагнер" и води очерняща кампания срещу нея.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама