Реклама
https://www.bgdnes.bg/svyat/article/13918384 www.bgdnes.bg

Тигре, тигре, имаш ли пари?! БИЛ ГЕЙТС дари на щерката квартира за $131 млн.

Дженифър чака да роди първия внук на милиардера в жилище на пъпа на Манхатън

Пентхаус за 131 милиона в зелено обитава щерката на Бил Гейтс - Дженифър.
26-годишната богаташка наследничка и съпруга на жокея Найел Насар чака първия наследник не в някое имение в Орегон, а на пъпа на Манхатън. Жилището е забележително малко предвид баснословната си цена - разполага "само" с шест спални.

За сметка на това разположеният на два етажа мезонет има няколко санитарни възела плюс страхотна тераса, пише "Дейли Мейл". Откритата площ от близо 300 квадрата е превърната от младото семейство в приказна градина на покрива. Луксозният апартамент има също басейн с подвижно остъкление - според сезона той може да се използва като открит или закрит. Това е и общият смисъл на пентхаусите - разположени на последните етажи на сградите, те са отделени от останалата застроена площ и наподобяват фамилни къщи, но нависоко. Логично, появата им е свързана с внедряването на асансьорите в жилищното строителство през XX век.

Дотогава апартаментите на горните етажи са били евтини. По-късно пентхаусите стават атрактивни в Ню Йорк и други мегаполиси, те се появяват в мансардите на стари и неугледни здания. Подобни има и в стари европейски градове, а в Третия свят пентхаусът е връх на лукса - полуавтономно жилище в градска среда, разполагащо с ток и вода.
Имотът на Дженифър за толкова много пари вероятно е платен от баща й - за него 131 милиона са нищо. Към 2022 г. той разполага с около 106 милиарда долара. Възможно е и Найел Насер да е дал значителна сума от стойността на апартамента - все пак жокеите печелят от залози и далеч не са най-бедните хора на Земята.

Снимки: Инстаграм

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама