Реклама
https://www.bgdnes.bg/svyat/article/13996444 www.bgdnes.bg

Дилър друса дива африканска котка с кокаин

Собственикът на Емири е арестуван, а тя бяга, качва се на дърво, чупи си крака

Дилър друса котката си с кокаин

Счупен крак и кокаинова зависимост на котка лекуват в приют за безпризорни животни.
Добрите самаряни в Синсинати, САЩ, са се сдобили с животното преди месец. Малко след като се е появило там, то е започнало да се държи странно и агресивно. Освен това е изпитвало болка, което предизвиква съмнения за наркотична абстиненция. Подложено е на различни тестове, като в кръвта му са открити следи от кокаин. Котката е кръстена Емири и в момента е на терапия със заместващи препарати. Постепенно й намаляват дозите, за да преодолее зависимостта си. За разлика от хората, Емири поне няма да попадне на котки дилъри, които да я зарибят наново. Освен това котката е имала счупена лапа, предава радио "Гласът на Америка". Нейният стопанин е арестуван за разпространение на наркотици няколко седмици преди тя да пристигне в приюта. Животното изскача от автомобила на дилъра, когато е спрян за проверка от ченгета, качва се на високо дърво и отказва да слезе.

Пожарникари пристигат и се захващат да я спасят. По време на акцията надрусаната котка се оплита в клоните и си чупи крака. Въпросната котка е порода кангал, дива е и произхожда от Африка. Отглеждането й като любимец у дома е забранено, а размерите й достигат 2-3 пъти повече от тези на обикновените домашни котки.


Емири не единственото животно в района, което е заловено на улицата зашеметено от наркотици. Също в Синсинати миналата година е прибрана в приют кокаиново зависима маймуна, отглеждана в домашни условия.

а Дрогираната Емири е настанена в приют

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама