Реклама
https://www.bgdnes.bg/svyat/article/14091403 www.bgdnes.bg

(ВИДЕО) Баба взема шофьорска книжка от 960-ия път

Най-нескопосаният кандидат-шофьор в света вече има шофьорска книжка след 958 неуспешни опита да издържи теоретичния и практическия изпит. 69-годишната пенсионерка от Южна Корея Ча Са Сун опитва да се сдобие със заветния документ от 2005 г. насам, за да може да си улесни работата като търговец на зеленчуци.

Преди 18 години за първи път се явява на теоретичен изпит, но я късат. В следващите 3 години продължава да се явява по пет пъти всяка седмица, но така и не успява да премине листовките. След това корейката разрежда опитите, но не се отказва. Едва на 950-ия път Ча успява, като тепърва се задава практическият изпит. Там жената се оказва по-талантлива и се справя едва на 10-ия опит. Това прави общо 960 опита да вземе изпитите, от които 958 са неуспешни. За цялото това време тя се бръква с над 12 500 долара такси за изпитите.

Историята на южнокорейката става хит в родината й, а самата тя се превръща в звезда, като я вземат дори за реклама на „Хюндай“. Заради упоритостта си тя получава и чисто нова кола от производителя, така че мечтата й вече е изпълнена на 100%.

Четете още

92-годишният дядо пак пиян зад волана

92-годишният дядо пак пиян зад волана

Шестима даиджии невинни за купени книжки

Шестима даиджии невинни за купени книжки

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама