Реклама
https://www.bgdnes.bg/svyat/article/14175938 www.bgdnes.bg

Стана страшно, стана мрачно! Американско семейство лае след кръвосмешение

Инцестът е ужасен, доказано е!

Фамилията Уиттейкър произлиза от двама близнаци, чиито деца се изпоженили помежду си

Изродена фамилия лае и мучи в изоставени бараки и се превръща в атракция.
Семейство Уиттейкър от Од, Западна Вирджиния, е прочуто в САЩ заради репортажите на Марк Лаита - журналист и продуцент. Членовете му обитават вехти селскостопански постройки, превърнали се в руини от липсата на ремонтни дейности. Уиттейкърови си осигуряват прехрана и облекло от това, което им дадат съседите. Трагедията се корени в една сватба през ноември 1935 г. Джон и Грейси, първи братовчеди от бащи еднояйчни близнаци, сключват брак. В края на 1937 г. им се ражда дъщеря Айлийн Вайълет, последвана от още 14 деца. Някои не оживяват, но други да. Оцелелите по правило са с тежки умствени и физически увреждания.

Джон и Грейси ги отглеждат в мизерия, защото нямат пари за къща и се настаняват във въпросната развалина. Вместо стъкла на прозорците са забити дъски. Токът също е прокаран благодарение на съседи - дълги години многолюдното семейство се осветява с керосинови лампи. Някои от децата с по-малки или не толкова видими пороци успяват да се откъснат от дърпащата ги към блатото среда и даже да оставят потомство. Но останалите живеят в Од и до ден днешен.

Реклама

Вече възрастните братя и сестри не могат да говорят и са бетер Тарзан. За сметка на това могат да разчитат на комшиите не само за храна, но и за охрана от външния, враждебно изглеждащ свят.

Марк Лаита прави опити да се добере до бараката им в от началото на 2000-те, но това му се удава чак през 2004 г. Първия път той е заплашен с куршум от загрижени съседи. Сега Лаита посещава с-во Уиттейкър всяка година, за да ги подпомогне с продукти и храна.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама