Реклама
https://www.bgdnes.bg/svyat/article/14275619 www.bgdnes.bg

Българско шардоне е определено за най-доброто в сърцето на Лос Анджелис advertorial icon

Избата произвoдител New Bloom Winery спечели медали за всички изпратени свои вина

Българско шардоне, произведено в Тракия, намери място сред най-добрите в света на престижен конкурс в Лос Анджелис. Face2Face (F2F) Шардоне, реколта 2019, на New Bloom Winery бе определено за най-доброто в своя клас (Best of Class) и грабна златен медал с 94 точки на Los Angeles International Wine Competition.

Избата от Съединение постигна забележителен успех, като спечели медали за всички изпратени проби: общо 12 отличия - четири златни и осем сребърни.

Със злато бяха оценени вината във всички ценови категории и марки на New Bloom - за PIXELS Совиньон блан, PIXELS Сира и Verano Azur Розе.

Сребърни отличия заслужиха  Face2Face(F2F) Дорнфелдер, F2F бленд (Каберне Совиньон, Сира, Регент), F2F Совиньон блан, F2F Розе, PIXELS Розе, PIXELS Каберне Совиньон, Verano Azur Совиньон блан и Вионие, Verano Azur Сира и Марселан.

Високaта оценка за българското шардоне затвърждава имиджа на избата от Съединение като един от най-добрите производители от Тракийска низина. През годините тя е печелила два пъти титлата „най-добро в своя клас“ с вина от сорта Совиньон блан в сериите F2F и PIXELS. 

Отличеното шардоне F2F има сребърен медал тази година и от Vinalies Internationales, организиран от Съюза на енолозите във Франция.

Успехът на българските напитки в такава сериозна конкуренция с вина от Новия свят, и то в сърцето на Калифорния, позната със своите шардонета, демонстрира потенциала на родния тероар и майсторството на родните енолози да създават продукти на световно ниво.

Конкурсът в Калифорния е един от най-престижните в САЩ. Журито се състои от 70 международни експерти, а вината се оценяват със слепи дегустации по 100-точкова система.

New Bloom Winery е единствената наградена изба от България в настоящото издание на конкурса.

Избата се намира в Съединение и разполага с 8000 дка собствени лозови масиви в Тракийска низина.  Работи както с популярни международни сортове като Совиньон блан, Шардоне, Сира, Каберне Совиньон, Мерло, така и с малко популярните немски Дорнфелдер и Регент и италианския Глера, от който се прави просеко.

Реклама
Реклама
Реклама